Bitlis’te depremzedeler için yardım seferberliği başlatıldı

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem bölgelerine yardım ulaştırmak için seferberlik ilan edildi.

Ekleme: 07.02.2023 20:09:34 / Güncelleme: 07.02.2023 20:09:34 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Kentte merkezi ve ilçelerinde vatandaşlar, battaniye, gıda, ısınma, giyim, çocuk bezleri ve benzeri ihtiyaçları alarak, yardımların toplandığı alanlara akın etti.

Kısa sürede kent genelinde tırlarca malzeme toplandı. Toplanan malzemeler depremden etkilenen Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Hatay, Adana, Osmaniye ve Malatya illerine gönderilecek.

Valilik öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına belediyeler, STK ve vatandaşlar destek verdi.

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, ilk etapta deprem bölgelerine 10 bin adet ekmek, şu ana kadarda kent merkezinden 2 tır yardım gönderdiklerini söyledi.

Bitlis il genelinde hummalı bir çalışma olduğunu dile getiren Tanğlay, öncellik olarak battaniye, yorgan, ısıtıcı, temel gıda olarak bebek maması ve bisküvisi, bebek bezi, bunlara çok ihtiyaç olduğunu belirtti.

Güroymak, Ahlat, Adilcevaz ve Tatvan belediyeleri öncülüğünde toplanan malzemeler tırlarla deprem bölgelerine gönderilmek üzere yola çıktı.

Diyanet Vakfı Bitlis Şubesi de merkez, ilçe ve köylerde kampanya başlattı. (İLKHA)

İlgili Galeriler