Enkaz altında kalanları arayarak alay eden 2 şüpheli yakalandı

Yaşanan deprem felaketinin ardından enkaz altında kalan depremzedeleri telefonla arayarak alay eden 2 şüpheli İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı.

Ekleme: 07.02.2023 12:15:06 / Güncelleme: 07.02.2023 12:17:24 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Tüm Türkiye Merkez üstü Kahramanmaraş olan 2 büyük depremle yasa boğulurken, enkaz altında kalan binlerce vatandaşı arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Enkaz altında kalan depremzedeleri kurtarma çalışmaları devam ederken dün utanç verici bir olay yaşandı. Bir sosyal paylaşım platformunda, enkaz altındaki depremzedelerle telefonda konuşarak dalga geçen şüpheliler düzenlenen operasyonla yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmada, depremzedelerle telefonda konuşarak dalga geçen hesapların sahipleri belirledi.

Şüpheliler; Y.S. ve M.B. adlı 2 kişi, düzenlenen operasyonla yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda, olayda kullanılan 2 telefon ve 1 dizüstü bilgisayara el konuldu.

Yakalanan şüphelilerin, yapılan ifade işlemlerinin ardından bu sabah Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildiği öğrenildi. (İLKHA)