Ateist turist misafir kaldığı köyde hidayete erdi

Fransa'dan ailesiyle birlikte Adıyaman'ın Nemrut Dağını ziyaret etmek için gelen Bastien Tardivel, cami imamı ve köy sakinlerinin ilgi ve alakası sonrası Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Ekleme: 05.02.2023 19:50:04 / Güncelleme: 05.02.2023 19:55:03 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için 

Ailece Nemrut Dağı Milli Parkını ziyaret etmek için gelen Fransız Bastien Tardivel, eşi Annaelle Le Gall ve çocukları Tıana Tardivel Le Gall ile birlikte Yenigüven köyünde mola verdikleri sırada cami imamı Bedir Tekin ile tanıştılar.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Nemrut Dağına gidemeyen Tardivel ailesini, köy imamı ve köy muhtarı misafir etti. Misafirlikte köy halkının inancından ve imam Tekin'in tebliği sonucu İslami hakikatlerden etkilenen Bastien Tardivel'in kalbi İslam'a ısındı.

Bunun üzerine Müslüman olmaya karar veren Bastien Tardivel için camide İhtida merasimi düzenlendi. Önceki hayatında Allah'ı inkar eden Tardivel, merasimde Kelime-i Şehadet getirerek Müslümanlıkla şereflendi.

İLKHA'ya konuşan cami imamı Bedir Tekin , "Adıyaman'a Nemrut dağına gelen Bastien Tardivel adlı Fransız turisti kar yağışı nedeniyle Nemrut'a varmadan, dönüp yol üstü Yenigüven köyünde çeşmeden su alırken köy Muhtarı Yusuf Doğan ile beraber eve çay içmeye davet ettik. Ailece bir hafta köyümüzde misafir olan Bastien Tardivel, sohbetlerimizden ve misafirperverliğimizden memnun kaldı. Eşi Hristiyan, kendisi ise ateist olan Bastien ile telefondan çeviri uygulamaları vasıtasıyla güzel İslami sohbetler yaptık. Bu vesileyle İslam'a ısındı." dedi.

Tekin, ilk defa tekbir getirip Tardivel'in Müslüman oluşunu şöyle anlattı:

"Camiyi, ezanı, namazı yerinde görmek istediğini söyleyen Tardivel, camiye ilk defa gelip hayatında ilk kez tekbir aldı ve Allahu Ekber dedi. Bizimle yatsı namazına uydu. Namaz bittikten sonrada kendi isteğiyle Müslüman olmak istediğini söyledi. Kelime-i Şehadet getirerek Allah ve Resulüne inandığını ikrar etti. Kendisine Fransızca tercümeli Kur'an-ı Kerim hediye ettik. Fransız Bastien, cami cemaatinin telefon numaralarını alıp onlarla artık kardeş olduğunu söyledi. Hem kardeş aile hem de Mü'min kardeşimiz oldu." (İLKHA)