Meteorolojiden 5 il için kar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri için bugün akşam saatlerinden itibaren kar yağışı, yarın sabahtan itibaren kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu.

Ekleme: 05.02.2023 16:35:06 / Güncelleme: 05.02.2023 16:42:02 / Güncel
Destek için 

Fırtına uyarısına ilişkin Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre rüzgârın pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren güney yönlerden, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ile merkez ve ilçeler dahil Şırnak çevrelerinde zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor." denildi.

Açıklamanın devamında Kuvvetli rüzgâr ve fırtınayla birlikte soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarıda bulunuldu.

Yoğun kar yağışına ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Bölgemizin kuzeyinde ve doğusunda kuvvetli kar yağışlarının Şırnak il geneli, Diyarbakır'ın kuzeyinde Dicle, Hani, Kulp, Çermik, Çüngüş, Ergani ve Lice ilçeleri, Batman'ın Sason ve Kozluk ilçeleri ile Siirt merkez ve doğusunda Tillo, Eruh, Pervari ve Şirvan ilçelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, yüksek ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi ile tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." (İLKHA)