Soğuk havaya rağmen ekmeklerini kazanmak için çalışıyorlar

Şanlıurfa'da soğuk havaya rağmen oto tamir işinde çalışan gençler, araç bakımı yaparak ekmeklerini helal yoldan kazanmaya çalışıyorlar.

Ekleme: 05.02.2023 12:40:05 / Güncelleme: 05.02.2023 12:40:05 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Havaların soğumasıyla birlikte özellikle dışarda çalışmak zorunda olan insanlar, ekmek parasını kazanmak için mücadele veriyor.

Kışın soğuk havada kar ve yağmur dinlemeden ekmeklerinin peşinde olan oto tamircileri, soğuğa aldırmadan araç bakımı yapıyor.

Ellerinin üşüdüğünü söyleyen gençler, kış aylarında çalışmanın zor olduğuna dikkat çekti.

"Yaklaşık 9 senedir oto tamir ustalığı yapıyorum"

Kış aylarında genellikle antifiriz bakımı yaptıklarını ifade eden Ciğer Müdür, "Yaklaşık 9 senedir oto tamirci ustalığı yapıyorum. Genellikle kış aylarında antifiriz bakımı yapıyorum. Araç sahipleri genelde ön düzen ve şanzıman bakımı ve arka fren ayarı yaptırıyor. Araçların tekerlerini söküp bakım yapıyoruz." dedi.

"Kar da yağsa bu işi yaparız"

Ciğer Müdür

Soğuk havada antifiriz bakımı yaparken ellerinin üşüdüğünü belirten Müdür, "Suriye'de babam vefat edince Şanlıurfa'ya geldik. Oto tamir işine girdim, ustam sağ olsun beni işe aldı. 8 senedir burada çalışıyorum. kış aylarında çalışmak zordur. Antifiriz bakımı yaparken ellerim üşüyor. İşimizin her şeyi zevklidir, zevkle bakmazsan bu iş olmaz. Bu işi severek yapıyorum. Kar da yağsa bu işi yaparız; çünkü eve bakmak zorundayım. Ekmeğimin peşindeyim." diye konuştu.

"Soğuğa rağmen çalışıyoruz"

Hava şartları ne olursa olsun oto tamir işine devam edeceğini vurgulayan Müslüm Yıldız, "4 yıldır oto tamir işinde çalışıyorum. Oto tamir işine babam sayesinde başladım. Daha sonra tamirci olmaya karar verdim. Oto tamir işini sevdiğim için bu işe girdim. Bu işi severek yapmadın mı bir anlamı olmaz, boşa yapıyorsun demektir. Kış aylarında periyodik bakımı, antifriz bakımı, şanzıman ve motor bakımı yapıyoruz. Kışın çalışmak zor bir durumdur. Soğuktan dolayı ellerimizi üşüyor. Ne şartlarda olursa olsun çalışmak zorundayız. Kış da olsa fırtına da kopsa bu işi severek yapacağız. Ekmeğimin peşindeyim. Soğuğa rağmen çalışıyoruz." İfadelerine yer verdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler