Kuyumcular: Altında ciddi bir düşüş beklemiyoruz

Altın piyasası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan kuyumcular, altında ciddi bir düşüşün öngörülmediğini belirterek vatandaşların altına yatırım yapması tavsiyesinde bulundu.

Ekleme: 03.02.2023 14:35:07 / Güncelleme: 03.02.2023 14:41:53 / Ekonomi / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Son günlerde altın fiyatlarında bir hareketliliğin olduğunu belirten kuyumcular, altın fiyatlarının 1,400 seviyelerine ulaşabileceğini belirtti.

Şanlıurfa kuyumcu esnafı, altın fiyatlarında yükselişin devam edeceği tahmininde bulunduklarını belirterek piyasa ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

Altına yatırım yapılmasını öneren kuyumcular, altının en büyük yatırım aracı olduğuna işaret etti.

Şu anki satışların genelde yatırım amaçlı olduğunu belirten kuyumcu Celal Çelik, "Altın fiyatlarının en üst seviyesini gördük. Bunun daha üst seviyelere ulaşacağına inanıyoruz. Geçen yıl içerisinde altın fiyatları bayağı geride kaldı. Bütün ticari meslek ürünlerinin fiyatları 3'e, 5'e katlanırken altın çok gerilerde kaldı. Bundan sonra da altının daha ileri seviyelere gitmesini bekliyoruz." dedi.

"Şu anki satışlarımız genelde yatırım amaçlı satışlardır"

Kuyumcu Celal Çelik

Çelik, "Halkımız bunun bilincindedir. Zaman zaman gelip nakitlerini altına çeviriyorlar. Bunun da karlı bir yatırım olacağını düşünüyoruz. Altına rağbet oluyor, bazen dalgalanma sisteminde fiyatı düştüğü zaman vatandaş alıyor, yükseldiği zaman da beklemeye geçiyor. Şu anki alışverişimiz çok şükür iyi. Önümüzdeki günlerde daha üst seviyelere çıkacağına inanıyoruz. Altının ons bazında 1.300-1.400 lirayı göreceğini düşünüyoruz. Amacımız, insanları mağdur etmeden belirli seviyelere yavaş, yavaş çıkmasıdır. Aşağı yukarı yönlü dalgalanmalar tabii ki olacak. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz altına yatırım yapmaları, nakitte kalmalarındansa altına yatırmaları daha iyi. Kendimiz dahi nakdimizi altın yapıyoruz." diye konuştu.

"Para birimleri manipüle edildiği için insanlar altına yoğunlaşıyor"

Kuyumcu Eyüp Aydın

Bir diğer kuyumcu Eyüp Aydın ise, altının yükselişinin dünyada yaşanan savaşlardan kaynaklandığını dile getirdi.

Aydın, "Günümüzde savaşların durumu ortada. Savaş durumu olduğu için vatandaşlarımız yatırımda yönünü altına çevirmiş durumda. Dolar gibi para birimleri manipüle edildiği için insanlar altına yoğunlaşıyor, bundan dolayı sert iniş ve çıkışlar olabiliyor. İşini dürüst yapan esnaf her zaman satışını yapabilir, çok şükür bizim işlerimiz de şu an iyi." ifadelerini kullandı. (İLKHA)