50 bin yıl sonra geri döndü

Yeşil kuyruklu yıldız, 50 bin yıl sonra ilk kez Dünya’ya yaklaştı ve gözlemlenmeye başladı.

Ekleme: 02.02.2023 10:56:42 / Güncelleme: 02.02.2023 10:56:42 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

Yeşil kuyruklu yıldız, 50 bin yıl sonra ilk kez Dünya’ya yaklaştı ve gözlemlenmeye başladı. Merakla beklenen yıldızın Dünya'ya en yakın noktada olacağı geçişi başladı. Güneş Sistemi’nin ilk aşamalarında oluşan yıldız, James Webb Uzay Teleskobu (JWST) ile de gözlemleniyor. Bilim insanları gök cisminin Güneş Sistemi hakkında sorulara cevap vereceğini umuyor.

Kuzey Yarımküre`dekiler kuyruklu yıldız, bugünden itibaren dürbünle küçük bir yeşil parıltı olarak görebilecek. NASA, ziyarete ilişkin açıklamasında, “Kuyruklu yıldızlar, tahmin edilemez olmaları ile meşhurdular. Ancak bu, aynı şekilde parlamayı sürdürürse, görülmesi kolay olacak" dedi.

Kuyruklu yıldız bugün Türkiye'ye en yakın konumuna erişecek. TRT Haber`e konuşan Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolgahan Kılıçoğlu, "Eğer şehir ışıklarından uzak ve gökyüzünün çok karanlık olduğu bir yerden gözlem yapma şansınız varsa kuyruklu yıldızı çok silik bir şekilde çıplak gözle görme şansı var. Ancak bunu zorlaştıran durumlardan biri şu sıralar gök yüzünde Ay`ın olması. Ay gökyüzünü parlaklaştırdığı için Kuyrukluyıldızın görülmesini zorlaştırıyor. Kuyrukluyıldızı görmek için geceyarısından sonra gökyüzüne bakılması uygun olacaktır. Özellikle Ay`ın battığı saatlerin tercih edilmesi daha uygundur." dedi.

Etiketler: