Siyonist işgal rejiminden zindanlardaki esirlere baskı

Filistin Esirler Enformasyon Ofisi, Ofer, Mecdo, Nakab ve Damun cezaevlerindeki baskılar nedeniyle, esirlerin direniş kararı aldığını duyurdu.

Ekleme: 31.01.2023 14:50:07 / Güncelleme: 31.01.2023 15:03:33 / Dünya
Destek için 

Siyonist işgal rejiminin Ofer, Mecdo, Nakab ve Damun cezaevlerindeki kadın ve erkek esirlere yönelik kötü muameleleri devam ediyor.

Esirler, siyonist işgalcilerin baskılarına karşı tüm cezaevlerinin koğuşlarını içeriden kapatma ve güvenlik denetimlerine çıkmama kararı aldı.

Esirler Enformasyon Ofisi yaptığı basın açıklamasında, işgal yönetiminin Damun Cezaevi'deki kadın esirlerin odalarını karanlık zindan hücrelerine çevirdiğini, esir kadınların tüm elektrikli aletlerine ve özel eşyalarına el konulduğunu duyurdu.

Açıklamada cezaevi sözde yönetiminin esir kadınların sözcüsü Yasemin Şa'ban'a saldırmasından sonra Damon Cezaevi'nde gerginliğin iyice arttığına dikkat çekildi.

Siyonist işgal rejiminin sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in talimatları doğrultusunda son dönemde işgal rejimi yetkililerinin esirlere yönelik baskı ve şiddet uygulamalarının iyice artması sebebiyle, tüm cezaevlerinde büyük bir sıkıntı ve gerginlik yaşanıyor.

 

(İLKHA)