Mardin'de MÜSİAD enel Kurul Toplantısı düzenlendi

Mardin'de Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği’nin (MÜSİAD) 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenlendi.

Ekleme: 28.01.2023 22:20:11 / Güncelleme: 28.01.2023 22:23:54 / Ekonomi / Mardin Haberleri
Destek için 

Bir otelde düzenlenen programa Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra; Mardin AK Parti Milletvekili Cengiz Demirkaya, MÜSİAD Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Faruk İbrahim Özbek, Artuklu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve MÜSİAD çalışmaları ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Vali Mahmut Demirtaş, programda yaptığı konuşmasda, MÜSİAD’ın hak, hukuk, adalet, güven ve refahın milli ve manevi değerlerle birleştirildiği, ekonomik ve siyasi anlamda saygın bir Türkiye için çalışan örnek bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

 

Mezopotamya’ya nazır bu kadim kenti, tarihte olduğu gibi yeniden tarımda lider kent konumuna çıkaracak projeleri hayata geçirdiklerini belirten Vali Demirtaş, şunları söyledi:

“Kurduğumuz yeni OSB’lerle sanayide de söz sahibi kılmayı hedefliyoruz. Turizm alt yapısını güçlendirerek taşın dile geldiği, kil mührü elinde bulunduran Mardin’i, turizmde de kürsünün bir numarasına çıkarma gayreti içerisindeyiz. Mardin mutfağını gastronomide zirveye çıkarmak için önemli adımlar atıyoruz. Daha yaşanabilir bir Mardin hayalini gerçekleştirmek için yerel yönetimlerimiz eliyle çalışmalar yürütüyoruz.  Kamu, üniversite ve sanayi işbirliğini önemsiyor; istihdam sorununun çözümüne yönelik tedbirler alıyoruz. Kentimizi sosyal, kültürel ve sportif alanlarda düzenlediğimiz etkinliklerle buluşturuyor, insanımızın nefes alacağı alanlar açıyoruz. Kısacası "insanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarıyla mesai mefhumu gözetmeksizin Mardinli hemşerilerimiz için çalışıyoruz. Tüm çalışmalarımızın özeti 'kadim kent Mardin'e bir de 'marka kent Mardin' sıfatını kazandırmaktır. Bunu mutlaka başaracağız. Bunu el birliği, iş birliği ve gönül birliği ile mutlaka başaracağız.  Bin yıldır yurt tuttuğumuz bu kadim topraklarda, oynanmaya çalışılan her türlü oyunu bozacağız. Bize biçilen dar gömleği yırtıp atacak; kendi bedenimize uygun, bizzat kendimizin biçip diktiği elbiseyi üzerimize giyeceğiz. Türkiye Yüzyılı Vizyonuyla milletimizi, devletimizi, Mardin’imizi ve Mardinli hemşerilerimizi daha müreffeh, daha yaşanabilir, daha huzurlu, daha mutlu, daha güvenli bir gelecekle mutlaka buluşturacağız. Genel Kurul Toplantısının bir kez daha ülkemiz, bölgemiz ve Mardin’imize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Vali Demirtaş, sözlerinin sonunda görevi devreden MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet İleri ve yönetim kurulu üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür ederken başkanlığa seçilen Bülent Tekin ile yeni yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Programda, Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Faruk İbrahim Özbek, eski MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet İleri ve yeni MÜSİAD Şube Başkanı Bülent Tekin’de birer konuşma gerçekleştirdi. (İLKHA)











Etiketler: