Adana İl Müftülüğünden AMATEM’de 'Değerler Eğitimi'

Adana İl Müftülüğünün dezavantajlı kesimlere yönelik çalışmaları kapsamında Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM)'nde 'Değerler Eğitimi' programı düzenlendi.

Ekleme: 28.01.2023 11:35:04 / Güncelleme: 28.01.2023 11:35:04 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM)'nde Adana İl Müftülüğü plan ve koordinesinde 4 yılı aşkın süredir periyodik olarak gerçekleştirilen "Değerler Eğitimi" kapsamında program tertip edildi.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde, üç ayları ekim, bakım ve hasat ayları olarak değerlendiren İl Müftüsü Mehmet Taşçı; sözlerine şöyle devam etti:

"Burada yine hizmet alanlarımızdan birisi olan bağımlılıkla mücadele konusunda, bağımlılıkla mücadele koordinatörlerimiz yapmış olduğu güzel bir hizmet vesilesiyle Adana'da AMATEM'de tedavi gören gençlerimize kardeşlerimize içinde olduğumuz manevi atmosfere uygun bir hizmet sunup manevi duygularını harekete geçirelim dedik. İstedik ki toplumumuzun bu dezavantajlı grubu olan, toplumun neme lazımcılığının, vurdumduymazlığının bir neticesi olan bu gençlerimize, bu kardeşlerimize de bir nebze olsun sahip çıkalım."

"Onlar için dualar ettik, onlar da bizler için dua etti"

Onları böyle Cenab-ı Allah'ı rahmetinin, merhametinin ve mağfiretinin üzerimize sağanak sağanak yağdığı şu üç aylarımızın başlangıcında, Regaip kandilimizin vesilesiyle onlara da bir farkındalık oluşturmak amacıyla burada Kur'an-ı Kerim, ilahi okundu ve semazenlerimiz gösteride bulundu' diyen Taşçı,  "Bizler sohbet ettik. Onlar için dualar ettik, onlar da bizler için dua etti ve gerçekten hayatımızdaki en güzel günlerden birini yaşadık. Buraya katılan ve bir şekilde bu bağımlılığın kucağına düşmüş olan gençlerimizin gözlerindeki o ışığı o parıltıyı burada görmek bizi ziyadesiyle mutlu etti. " dedi.

"Geleceğe dair de umutlarımızı yeşerttiler"

Kurumda tedavi görenlerin durumunun umut verici olduğunu ifade eden Taşçı, şunları kaydetti:

"Kardeşlerimizle bir anlaşma yaptık. İnşallah bu üç ay içerisinde her türlü zararlı ve kötü bağımlılıklardan kurtulup, kendilerini yaratan rablerine, peygamberlerine bağımlı bir hale geleceklerine dair de umutlarımızı yeşerttiler. Üç aylar içerisinde yapacağımız en güzel işlerden çalışmalardan birini yaptık ve çok mutlu olduk. Rabbimden, bu gençlerimizi sağlık sıhhat-afiyet içerisinde, her türlü bağımlılıktan kurtulmuş bir şekilde yuvalarına, ocaklarına, anne ve babalarına dönmelerini Rabbimden niyaz ediyorum.”

Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi Başhekimi, Uzman Dr. Mustafa KURT da; Müftülüğün tedavi sürecindeki hastalara yönelik, manevi rehberlik kapsamında her hafta periyodik olarak yapılan “Değerler Eğitimi” seminerlerinin tedavi sürecine pozitif yönde katkı sağladığını ifade etti.

Kurt, "Bugün de bir arada olduğumuz müftümüze ayrıca teşekkür ediyorum. Hastalarımızın iyileşmesinde, biz sadece fiziki belirtileri, ruhsal belirtilerine odaklanmıyoruz. Hastamızı bir bütün olarak, her yönüyle ele almamız gerekiyor. Biz hastamıza ruhsal açılan ne kadar dokunabiliyorsak, manevi açıdan ne kadar dokunabiliyorsak o kadar faydalı oluyoruz. Bugün bunun için çok anlamlı bir gün, hastalarımızın iyileşmeleri için ortaya koyabilecekleri mücadeleyi, arzuyu, iradeyi artırmalarının çok önemli olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Programa,İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekim Uzman Dr. Mustafa Kurt, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörü Din Hizmetleri Uzmanı Nuh Ünaldı, Daire Personelleri ve Din görevlileri katıldı.

İl Müftüsü Mehmet Taşçı’nın yaptığı duanın ardından, gül ve hediyelerin takdimi yapıldı. (İLKHA)