Adana'da Regaib Kandili coşkuyla idrak edildi

Regaib Kandili vesilesiyle Adana'da düzenlenen programalar, her yaştan vatandaşlar yoğun katılım sağladı. Kur'an-ı Kerimler okundu, dualar edildi.

Ekleme: 27.01.2023 00:15:07 / Güncelleme: 27.01.2023 00:15:07 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Adana genelinde tüm camilerde Regaib Kandili dolayısıyla Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerifler okundu. İlahiler seslendirildi. Getirilen salavatlara halk eşlik etti.

Adana'da Hacı Sabancı Merkez Camii'nde düzenlenen kandil programı Kur'an tilavetiyle başladı. Programda Mevlid-i Şerif okundu, Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı tarafından Regaip Kandili‘nin İslam'daki yeri, gecenin dua ve ibadetle geçirilmesinin manevi değerini anlatan bir konuşma yaptı.

Taşçı konuşmasına, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu aleyhi vesselem), "Rabbimiz İslam ümmeti olarak bizlere Recep ve Şaban aylarını mübarek eyle, bizi biz kılan değerlerle mübarek eyle, bizlere, işlediğimiz bütün kötülükleri arkamızda bırakarak Kur'an ayına, Ramazan ayına kavuşmayı nasip eyle." duasını hatırlattı.

Regaip Kandili'nin mübarek üç ayların müjdecisi olduğunu ifade eden Taşçı, "Regaip Kandili bizi mübarek üç aylara kavuşturan, Ramazan-ı Şerif'in müjdecisi bir gece olarak tarih boyunca mümin topluluklarca idrak edilmiştir." dedi.

Cami çıkışında vatandaşlara ikramda bulunuldu. (İLKHA)

İlgili Galeriler