Cizreliler Regaip Kandili'nde camilere akın etti

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Şırnak'ın Cizre ilçesinde de Regaib Kandili dualarla idrak edildi. Cizre'nin camileri her yaştan vatandaşlarla dolup taştı.

Ekleme: 26.01.2023 23:55:07 / Güncelleme: 27.01.2023 00:07:35 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Cizre Hazreti Nuh Camii’nde ilçe müftülüğü tarafından program düzenlendi. Yatsı ezanının okunmasıyla camilere akın eden Cizreliler, okunan Kur’an-ı Kerim ile seslendirilen ilahileri dinledi. Getirilen salâvatlara eşlik eden bvatandaşlar,  ellerini semaya açarak, İslam âlemi için dua ettiler. 

Üç ayların Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu belirten Cizre Müftülüğü Vaizi Tahir Çalışkan; üç ayları, ekim, bakım ve hasat ayları olarak değerlendirdi.

Çalışkan, "Bu akşam Regaip Gecesi. Bu akşam üç ayların ve yılın ilk kandili. Allah Teâlâ bizi bu mübarek, hayır ve bereketli mevsime kavuşturdu. Bu aylar Allah Teâlâ katından kıymetlidir. Bu aylarda yapılan ibadetler, diğer zamanlarda yapılan ibadetlerden daha kıymetli ve faziletlidir. Bu aylara kavuştuğumuz için şükür etmeliyiz. Bu verilen nimeti değerlendirmemiz lazım. İbadetlerimizi salih amel ve dua ile bu zamanımızı değerlendirelim.  Nitekim Yüce Rabbimiz, 'Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakının ve herkes, yarın için önceden ne göndermiş olduğuna baksın. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.” buyuruyor. Bu mübarek ayların her günü, her akşamı bizlerin muhasebesine vesile olması lazım. Ne yapmışız ve yarın için ne yapacağız, kıyamet için hazırlığımız nedir? Bunlar bizim muhasebemiz olacaktır. Eksiklerimizi tamamlayıp, güzelce tövbe etmeliyiz.” diye konuştu. (İLKHA)       

İlgili Galeriler