'28 Şubat'çı Generaller Affedildi YA DİĞER HASTA MAHKÛMLAR?

28 Şubatçı generaller bir bir tahliye ediliyor. Zindanda ölüme terk edilen onlarca hasta ve yaşlı mahkûm varken sadece 28 Şubat darbecilerinin salıverilmesi şaşkınlıkla karşılanıyor. Kamuoyu adaletin eşit şekilde uygulanmasını ve cezaevindeki diğer hasta ve yaşlı mahkumların da tahliye edilmesini bekliyor.

Ekleme: 27.01.2023 06:00:05 / Güncelleme: 27.01.2023 06:01:02 / manşetler
Destek için 

DOĞRUHABER

Yaptıkları darbe sonrası milyonlarca Müslümana hayatı zindan eden binlercesini de zindanlarda çürüten 28 Şubatçı generaller daha sonra yargılandıkları davalardan ceza alsalar da bugünlerde hastalık, yaşlılık durumundan tek tek tahliye ediliyor. 28 Şubat davasında müebbet hapse çarptırılan emekli Orgeneral Çevik Bir, emekli Korgeneral Çetin Saner, emekli amiral Aydan Erol sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti. Şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla, 28 Şubat davası hükümlüsü eski MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç ile emekli Tümgeneral Kenan Deniz kalan cezaları, 'kocama hali' nedeniyle kaldırıldı. Bugüne kadar onlarca hasta ve yaşlı hasta mahkûm için yaptığımız çağrılar karşılıksız kaldı ve birçok Müslüman zindanda ölüme terk edildi. Kendi ihtiyaçlarını dahi göremeyen hasta mahkumlar için adalet ne zaman işletilecek?

28 ŞUBATÇI GENERALLERE TAHLİYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 2 generalin cezalarını "sağlık sorunları" nedeniyle kaldırdı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 87 yaşındaki eski Orgeneral İlhan Kılıç ile 75 yaşındaki eski Tümgeneral Kenan Deniz'in cezaları affedildi. Adli Tıp Kurumu, Kılıç ve Deniz için "kocama hali" raporu vermişti. 28 Şubat davasında müebbet hapse çarptırılan emekli Orgeneral Çevik Bir, emekli Korgeneral Çetin Saner, emekli amiral Aydan Erol sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti. Ardından 84 yaşındaki emekli korgeneral Vural Avar'ın cezaevinde hayatını kaybedince emekli Korgeneral Hakkı Kılınç da tahliye edilmişti. 

DİĞER HASTA MAHKUMLAR NEDEN GÖRÜLMÜYOR?

28 Şubat Davası kapsamında müebbet hapse mahkûm edilen generaller bulunduğu cezaevinden, sağlıkları cezaevi koşullarında kalmaya elverişli olmadığı gerekçesiyle tahliye ediliyor. Yaşanan gelişme, akıllara cezaevinde kronik hasta ve tek başlarına hayatlarını idame ettiremeyen yaşlı, buna rağmen tahliye edilmeyen çok sayıda hasta mahkûmun durumunu getirdi. İslami kimliklerinden dolayı çeşitli kumpaslar sonucu ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilen Şehmus Alpsoy ve babası Mehmet Emin Alpsoy'un (76) durumları Çevik Bir'den daha ağır olduğu halde halen cezaevinde olmalarına tepki gösteren aile, Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı başta olmak üzere yetkili mercilerden adalet istiyor.

ADALET TÜM HASTA VE YAŞLI MAHKUMLARA ADİL BİR ŞEKİLDE DAĞITILMALI

Şehmus ve Mehmet Emin Alpsoy'un avukatlarından Harun Agah, adaletin tüm hasta ve yaşlı mahkumlara adil bir şekilde dağıtılması gerektiğini vurguladı. Geçtiğimiz aylarda 28 Şubat darbecisi Çevik Bir'in tahliye edilmesi sonrası konuşan Agah, "Geçtiğimiz yıllarda da kendi müvekkilimiz Şehmus Alpsoy ve babası Mehmet Emin Alpsoy için taleplerde bulunmuştuk. Müvekkil Şehmus Alpsoy kolon kanseri hastalığının tedavisi yıllardan beri sürüyor. Ancak buna rağmen taleplerimiz reddedildi. Adli Tıp Kurumundan olumlu rapor alınamadı. Adli Tıp Kurumunun Adalet Bakanlığına bağlı olması tarafsızlığı konusunda yıllardan beridir tartışma konusu. Yine diğer müvekkilimiz Mehmet Emin Alpsoy da 70 yaş üzeri ve Parkinson hastası. Onun için de yine yıllardan beri talepte bulunmamıza rağmen herhangi olumlu bir rapor alınamadı. Çevik Bir'den daha ağır durumda bulunmalarına rağmen taleplerimiz reddedildi. Tüm mahkûmlar için hastalık, ağır hastalık ve yaşlılık durumunda tarafsız bir kurum tarafından düzenlenecek raporlarla infazın ertelenmesi, hızlıca uygulanması gerekmektedir." dedi.