Bingöl’de Regaip Kandili dualarla idrak edildi

Bingöl Merkez Ulu Camii'nde vatandaşların yoğun katılımıyla Regaip Kandili idrak edildi.

Ekleme: 26.01.2023 22:05:05 / Güncelleme: 26.01.2023 22:19:34 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Üç ayların müjdecisi olan Regaip kandili tüm yurtta olduğu gibi Bingöl’de de dualarla idrak edildi. Bingöl Merkez Ulu Cami'de düzenlenen programa Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal ve vatandaşlar katıldı.

Programda hafızlar tarafından Kur'an okunup, dualar yapıldı. Mevlid-i Şerif okunup, Zazaca, Kürdçe ve Türkçe kasideler seslendirildi.

Düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Mustafa Topal, bu geceyi güzel bir şekilde ihya edilmesi çağrısında bulundu. 

“Kandiller, Allah’ın üzerimizdeki merhamet ve rahmetinin işaretidir”

Topal, “Mübarek kandiller zincirinin ilk halkası olan Regaib Kandili'ni idrak ettik. Üç aylar içerisinde bu gece ve bundan sonraki kandiller, Cenab-ı Hakkın üzerimizdeki rahmetinin ve merhametinin işaretidir. Kandillerde Allah’a olan yakınlığımızı artırmak adına bize sunulmuş bir fırsattır. Bu geceleri daha çok zikir ve namaz ile selatu selamlar ile ve tefekkürle ihya etmeliyiz. Bunlar bizi Allah katında yükseltir, iman ve ihlasımızı kuvvetlendirir, takvamızı arttırır. Bu gecelerde her ne kadar belirtilmiş belli bir ibadet olmasa da geceyi tefekkürle değerlendirmek,  Allah’ı zikretmek ve tefekkürle meşgul olmak güzel olur. Allah hakkımızda geceyi hayırlara vesile kılsın. Rahmetini bizden esirgemesin ve bütün İslam alemi için hayırlara vesile kılsın.” ifadelerini kullandı.

Camide düzenlenen programa katılan vatandaşlar, duygularını paylaşarak gecenin hayırlara vesile olması temennilerinde bulundular.

 

(İLKHA)

İlgili Galeriler