Regaib Kandili'nde Malatya'da eller semaya kalktı

Tüm İslam âleminde olduğu gibi Türkiye’de de coşku ile idrak edilen Regaib Kandili, Malatya’daki camilerde de kadın, çocuk, genç ve yaşlıların katılımıyla idrak edildi.

Ekleme: 26.01.2023 21:25:04 / Güncelleme: 26.01.2023 21:42:07 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Malatya Battalgazi Müftülüğü, üç ayların ilk kandili olan Regaib Kandili münasebetiyle, Tarihi Yeni Camii'nde program düzenledi.

Akşam ezanı ile birlikte camilere akın eden Malatyalılar, okunan Kur’an-ı Kerim ile seslendirilen ilahileri dinledi, okunan salâvatlara eşlik edip, ellerini semaya açarak kendileri ve İslam âlemi için dua ettiler.

Halkın yoğun katılım gösterdiği program, İmam Hatip Abdullah Uzun’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından imam hatipler, İbrahim Furkan Varol, Furkan Özbaysar ile Abdullah Uzun’un seslendirdiği ilahiler ile okudukları Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Günün anlam ve önemi hakkında konuşan Battalgazi İlçe Müftülüğü Vaizi Harun Zorlu, bu gecede Kur’an-ı Kerim okunması, nafile namazlarının kılınması ve hem kendilerine hem de İslam aleminin birlik ve beraberliği için dua edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Program ilçe vaizi Harun Zorlu’nun yaptığı duanın ardından sona erdi.

 

(İLKHA)

İlgili Galeriler