Bağlar Belediyesi Regaib Kandili dolayısıyla kadınları Hz. Elyesa'nın kabrine götürdü

Bağlar Belediyesi, ilçede ikamet eden kadınları Ragaib Kandili dolayısıyla Eğil'de meftun bulunan Hz. Elyasa'nın kabrine götürdü.

Ekleme: 26.01.2023 16:01:23 / Güncelleme: 26.01.2023 16:02:24 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Mübarek Regaip Kandili dolayısıyla 'Peygamberler Diyarı Eğil'e götürülen kadınlara Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlı ve eşi de eşlik etti.  

Beyoğlu, "Gezilere katılan vatandaşlarımızın tüm ulaşım, yemek ve diğer giderleri belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. İlk olarak inanç merkezi ilçemiz Eğil’den başladık. Diğer ilçelerimizle devam edeceğiz.” dedi. Beyoğlu, ilk kez böyle anlamlı bir organizasyona katıldıklarını ifade eden kadınların teşekkür mesajlarıyla karşılaştı.

Bağlar Belediyesi, belli bir yaşın üzerinde olan ve bugüne kadar hayat koşullarından dolayı ilçe dışına çıkamayan kadın vatandaşları hayata bağlayacak olan bir projeyi hayata geçirdi. Projenin amacı bu kadınları sosyal hayata adapte etmek ve aynı zamanda Diyarbakır’ın tarihi bölgeleri ve mekanlarının öne çıkmasına dikkat çekmek.

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından “Bağlar’ın Yaşayan Çınarları İnanç Ve Kültür Gezilerinde” sloganıyla başlatılan projenin ilk ayağı Peygamberler Diyarı olarak bilinen Eğil ilçesinde gerçekleştirildi.  (İLKHA)