Eğitimci-Yazar Yaman: Mesaimizi Kur'an-ı Kerimle devam ettirirsek ailemiz ve çocuklarımız da düzelir

Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği "Aile Yuvasının Selameti" temasıyla ikinci programını gerçekleştirdi.

Ekleme: 26.01.2023 09:25:04 / Güncelleme: 26.01.2023 09:30:19 / Eğitim / Bursa Haberleri
Destek için 

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen ve sunuculuğunu Umut Işık'ın yaptığı program, Vakıf Külliye İmam Hatibi Erdem Yazıcı Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Abdülkadir Ürün, yaptı.

"Aileyi sağlam ve kaliteli bir seviyeye çıkartmak istiyorsak yapmamız gerekenler vardır"

Ailenin önemli bir konu ve toplumun temeli olduğunu söyleyen Ürün, "Temel sağlam tohum kaliteli olursa temelin üzerinde bina edilen de sağlam olur. Tohumdan çıkan meyve de kaliteli olur. Aileyi sağlam ve kaliteli bir seviyeye çıkartmak istiyorsak yapmamız gerekenler vardır. Çünkü ailenin sağlam oluşu toplumun sağlam oluşu demektir. Toplumun sağlamlığı için aile ile ilgili yapmamız gerekenler var. Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği olarak haftalık seminerlerimizde aile eğitimi adlı bir başlık açtık. Düzenli bir şekilde şubelerimizde ve temsilciliklerimizde aile konusu işlenmektedir." dedi.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci- Yazar Özkan Yaman bir konuşma yaptı.

"İnsanı iç yönüyle anlatan bir düşünce sistemi kalmadı"

Batının ve doğunun insan tarifinin farklı olduğunu belirten Yaman, "İslam dininde bir insan tarifi vardır. Batıya göre 400 yıldır insanın yaratıcıdan bağımsız özgür ve birey biraz daha seküler maddesine bakıyor. Doğu ise insanı sadece iç yönüne ve ruhi yönüne bakıyor. Maddeyi yok sayıyor. Batı şu an doğuya egemen olmuştur. Batı düşüncesi Hint ve Budist düşünceye de hâkim olmuştur. İnsanı iç yönüyle anlatan bir düşünce sistemi kalmadı." diye belirtti.

"Batı düşüncesi insanı sadece maddeyle hazlarıyla ve lezzetleriyle tarif eder"

Yaman, "Şu anda batı düşüncesi insanı maddeyle sadece hazlarıyla ve lezzetleriyle tarif eder. Bedeniyle arzularıyla keyifleriyle tarif eden sadece eğlence yeme-içme ego, bencil olarak insanı tarif ediyor. İslam ise ortada bir yerde tarif ediyor. İnsanı ne tam ruhtan ibaret sayıyor, ne de insanı sadece maddeden ibaret sayıyor. İslam orta bir yoldur." ifadelerini kullandı.

"Şu anda dünyada en hızlı yayılan din İslam dinidir"

Aile konusunda çok kötü bir noktada olmadıklarını belirten Yaman, "Aile hususunda çok abartıldığı gibi batmışız bitmişiz, gitmişiz ve yıkılmışız aslında öyle değildir. Bunlar bizim ümitsizliğimizden kaynaklanıyor. Bizler eğer hukukumuzu devam ettirebilirsek Kur'an-ı Kerim'le Peygamberimizin sünnetiyle mesaimizi devam ettirirsek inşallah ailemiz ve çocuklarımız da düzelir. Şu anda dünyada en hızlı yayılan din İslam dinidir. Neden İslam dini yayılıyor. Aile kurumu tarafından yayılıyor. Endişeleneceğiz ve bir çabanın içine gireceğiz. Hiç kötü örnekler olsun istemiyoruz. Hiçbir ailemizde tartışma kavga gürültü ve boşanma istemiyoruz." diye konuştu.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler