Mısır ve Moritanya'daki ilim merkezlerinden Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına karşı Müslümanlara çağrı

Mısır'daki El-Ezher Üniversitesi ile Moritanya Âlim Yetiştirme Merkezi, İsveç ve Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara karşılık İslam ülkelerinin boykot ve diplomatik ilişkilerin kesilmesi seçeneklerini uygulaması gerektiğini vurguladı.

Ekleme: 25.01.2023 18:15:05 / Güncelleme: 25.01.2023 18:15:05 / Dünya
Destek için 

El-Ezher Üniversitesi,  Arap ve İslam halklarını Hollanda ve İsveç menşeli ürünleri boykot etmeye çağırdı.

El-Ezher'den yapılan açıklamada, "Hollanda ve İsveç ürünlerinin boykot edilmesi, bu iki ülkenin bir buçuk milyar Müslüman'ın kutsallarını istismar etmelerine ve ifade özgürlüğü dedikleri ahlaksız ve insani olmayan barbarca suçlarını karşılık uygun bir yanıttır." denildi.

Bu konudaki herhangi bir isteksizliğin veya ihmalin, Allah'ın kendilerinden razı olduğu dini desteklememek anlamına geldiğini ifade edilen açıklamada, "Bu sapkınlar, hakkında hiçbir şey bilmedikleri bu dinin değerini anlamayacaklar ve kendi dillerinden başka anlamadıkları madde, para ve ekonomi ile karşılık verilmediği sürece Müslümanlara saldırmaya devam edecekler." ifadelerine yer verildi.

Moritanya Âlim Yetiştirme Merkezi ise, İsveç ile ilişkilerin koparılması çağrısında bulundu.

Merkezin Başkanı Şeyh Muhammed Hasan El-Dedo, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tüm Müslüman ülkeler, resmi olarak, işlemiş olduğu suçtan dolayı özür dileyene kadar İsveç hükümeti ile ilişkilerini kesmeli. İsveç'in Müslümanlara olan destek söylemleri samimi değil çünkü var olan gerçekler bunu yalanlıyor." ifadelerini kullandı.

Müslümanlar'ı, bu suçu ve buna benzer suçları protesto etmek için ülkelerinin yasalarına uygun bir şekilde harekete geçmeye çağıran El-Dedo, "Medya bu suçu karalamalı ve bu tür suçların tehlikesi ve zararı konusunda toplumu uyarmalı, bilinçlendirmelidir. Cami vaizleri ve imamları da bu konuda çaba göstermelidir." diye ekledi. (İLKHA)