Görme engelliler Golbol'de buluştu

Anadolu Engellileri Birleştirme Derneği İstanbul Şubesi, görme engelli üye ve gönüllülerini Golbol'de bir araya getirirdi.

Ekleme: 21.01.2023 20:50:09 / Güncelleme: 21.01.2023 20:50:09 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Savaşta gözlerini kaybedenlerin rehabilitasyonu için 1946 yılına ortaya çıkan Golbol (Goalball), İlk olarak Kanada'da yapılan 1976 Paralimpik Yaz Oyunları'nda dünyaya tanıtıldı. Golbol, 1980 Paralimpik Yaz Oyunları'nda ilk kez programa eklendi.

Üçer kişiden oluşan 2 takım arasında oynanan oyun için kullanılan top içerisindeki zilin sesine kulak verilerek topun geldiği yön tespit edilip yakalanmaya çalışılıyor.

Görme engelli üye ve gönüllüleri için bir farkındalık oluşturmak ve spor yapmalarına olanak sağlamak adına Güngören Spor Kompleksi'nde bir program yapan Anadolu Engellileri Birleştirme Derneği İstanbul Şubesi, bu sayede hem görme engellileri bir araya getirdi hem de spor yaparak stres atmalarına vesile oldu.

Hasan Çatalbaş

Anadolu Engellileri Birleştirme Derneği İstanbul Şube Başkanı Hasan Çatalbaş, amaçlarının Golbol'u tanıtmak ve engelli vatandaşların da spor yapabildiklerini engelsizlere göstermek olduğunu, bu alanda Türkiye'nin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Golbol hakkında bilgi veren Golbol Hakemi Muhammed Serhat Eren, "Golbol, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'na bağlı bir spor dalıdır. Tarihçesine bakıldığında da Alman Savaşı'nda görme yetilerini kaybedenlerin rehabilitasyonu için yapılan bir spordur. Golbol'de olimpik dünya şampiyonlukları ve dünya turnuvalarından Türkiye'nin çeşitli dereceleri bulunuyor. İnşallah bizler de bugün bir gösteri maçı düzenleyeceğiz." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler