Kurtulmuş: Ortak bir fikirleri olmadığı için 'Bizim programımız budur' diyemiyorlar

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 6'lı masanın çalışmalarına ilişkin, "Ortak bir fikirleri olmadığı için yüksek sesle milletin önüne çıkıp, 'Bizim programımız budur.' diyemiyorlar." dedi.

Ekleme: 21.01.2023 17:24:31 / Güncelleme: 21.01.2023 17:33:39 / Güncel
Destek için 

Kurtulmuş, Ulubey Belediyesince yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye'nin 2023'te yeni bir sayfa açtığını dile getirerek 2023'te Türkiye yüzyılının başladığını ve Türkiye'nin bir dünya lideri olarak öne çıkacağını ifade etti.

Muhalefetin yıllardır, "Güçlendirilmiş bir parlamenter sistem getireceğiz." söyleminde bulunduğunu ifade eden Kurtulmuş, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Getire getire milletin önüne koydukları güçlendirilmiş parlamenter sistem teklifi değil, valla bizim millet ariftir, benim bir şey söylememe gerek yok. Oradan diyor ki 'altılı ganyan.' Getire getire, getirdikleri bir yarı başkanlık sistemidir. Yetmedi, daha açık söyleyelim, görünmez ortakları var ya bir de isimlerini söylemekten çekindikleri, onlar Türkiye siyasetine eş başkanlık sistemini getirmişlerdi, bu beyler de çalışa çalışa, kafalarını çalıştıra çalıştıra eş Cumhurbaşkanlığı sistemini getirdiler, onu teklif ediyorlar. Bu millet böyle yanlış tekliflerin peşinden gitmez. Bu millet ne yaptığını bilmeyenlerin arkasından gitmez, bu millet gittiği yola aksi bir şekilde ihanet edenlere asla prim vermez. Bu millet büyük hedeflerini küçümseyen hiç kimseye göz ucuyla dahi bakmaz, onların dediklerine kanmaz."

Kurtulmuş, 6'lı masanın adayı açıklamamasının, aday tespit edememesinden değil, hangi konuda nasıl konuşacaklarını bilememesinden olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Her birisinin farklı bir görüşü vardır çünkü. 'Türkiye'nin ekonomi politikasında ne yapacaksınız?' sorun, hepsi başka bir şey söyleyecektir. 'Türkiye'nin terörle mücadelesinde ortak fikriniz nedir?' Ortak bir fikirleri yoktur. 'Türkiye'nin mavi vatanı konusundaki ortak fikriniz nedir?' Fikirleri yoktur, ortak fikirleri yoktur. 'Türkiye'nin terörle mücadelesinde yurt dışı operasyonlarında nasıl hareket edeceksiniz?' Ortak fikirleri yoktur. Ortak bir fikirleri olmadığı için yüksek sesle milletin önüne çıkıp, 'Bizim programımız budur' diyemiyorlar. Ama o onların işidir, kimi aday gösterirler, millete ne söylerler onu bilmeyiz. Bizim adayımız bellidir, Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'de cumhurun adayıdır, milletimizin adayıdır ve inşallah yeniden Cumhurbaşkanı seçilecektir."