Economist'ten skandal kapak:  "Türkiye felaketin eşiğinde" 

İngiltere merkezli The Economist dergisi, seçimlerden önce skandal bir kapakla çıktı. 2023 seçimleriyle ilgili yayımladığı analiz yazısı için hazırlanan kapakta, Türk bayrağı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siluetini resmeden dergi, "Türkiye felaketin eşiğinde" başlığını attı. Yazıda, Erdoğan’ı hedef alan ifadelere yer verildi.

Ekleme: 20.01.2023 12:55:47 / Güncelleme: 20.01.2023 14:11:20 / Güncel
Destek için 

İngiltere merkezli The Economist dergisi, bu yıl gerçekleşecek olan Türkiye seçimleriyle ilgili bir analiz yazısı yayımladı.

Skandal bir başlıkla servis edilen analiz haberin kapağında Türkiye bayrağı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın silueti resmedildi.

Dergi, "Türkiye felaketin eşiğinde" başlığını attığı haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan ifadelere yer verdi.

Söz konusu analizde, “Dışarıdan bakanlar, Recep Tayyip Erdoğan’ın bu haftaki açıklamasında 14 Mayıs'ta yapılacağına işaret ettiği cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine dikkat etmeli. Ülke felaketin eşiğinde” ifadeleri yer aldı.

ALTUN'DAN ECONOMIST’E TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, sosyal medya hesabından The Ekonomist Dergisi'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili kapağına tepki göstererek, “Klişe ifadeler, yanlış bilgilendirme ve apaçık propagandayla Türk demokrasisinin sonunu ilan etmek zorunda hissediyorlar sanki.” İfadelerini kullandı.

Altun Twitter’daki mesajında Economist'in haberine yönelik "ucuz propaganda ve dezenformasyona dayalı sansasyonel gazetecilik" değerlendirmesini yaparak şunları söyledi: 

“Çirkin manşetler ve kışkırtıcı görseller, sözde dergilerini satmalarına yardımcı olabilir, bu sebeple dahiyane pazarlama teknikleri için onları tebrik ediyoruz.”