Adana Metrosu 13,5 kilometrelik güzergahıyla Merkez Çukurova ilçesindeki Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden başlayıp merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi'nde sona eriyor.
Adana’da üniversite ve hastanelere durağı olmayan metro güzergahının vatandaşların ulaşım ihtiyacını karşılamadığını ve ulaşım konusunda yetersiz kaldığını vurgulayan Demir, Ulaştırma Bakanlığı’nın konuya el atıp, yerel yönetimle birlikte sorunun çözüme kavuşturulması için birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
"Metronun devamının yapılması gerekiyor"
Sorunun çözümü ile birlikte trafik ve ulaşım probleminin geniş bir şekilde çözüme kavuşacağına inandıklarını söyleyen ve var olan soruna ilişkin çözüm önerilerini paylaşan Demir, şunları kaydetti:
"HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı olarak diyoruz ki; hızlı bir şekilde, konuya ilişkin master planının hazırlanması gerekiyor. Ulaşımın rahatlaması adına başta havaalanı, otogar, şehir hastanesi üniversitelerimiz, hastanelerimiz ve şehir adliyemiz olmak üzere, buralara tramvay veya metrobüs şeklinde metronun devamının yapılması gerekiyor. Özellikle bu konuda Ulaştırma Bakanlığı’nın konuya el atması ve mevcut yerel yönetim ile birlikte Adana'mız için metro ulaşım probleminin halledilmesi ve çözüme kavuşması gerekmektedir."
"Başka Adana yok”
Yetkililere seslenen ve konunun takipçisi olacaklarını vurgulayan Demir, "Diyoruz ki; 'Başka Adana'mız yok.' Bu konuyla alakalı Ulaştırma Bakanlığı konuya el atsın. Yerel yönetim de bu konuda cesaretini ortaya koysun, bu konunun çözümü için gerekli adımlar atılsın." dedi.
Metro güzergahının yetersiz olduğunu ifade eden vatandaşlar ise bir an önce metro ağının ve istasyon sayısının çoğaltılması gerektiğini söyledi. (İLKHA)