Adanalılar: Metro güzergahı genişletilsin

Adana'da artarak devam eden ulaşım sıkıntısı çözüm bekleyen Adanalılar; üniversiteye, şehir hastanesine, stadyuma, adliyeye ve otogara gidemediklerini belirterek metro güzergâhının genişletilmesini talep etti.

Ekleme: 18.01.2023 15:50:10 / Güncelleme: 18.01.2023 15:50:10 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

1988 yılında projelendirilen, 1996 yılında inşaatına başlanan, pek çok defa inşaatına ara verilen 13,5 kilometrelik Adana metro hattı, Mayıs 2010'da hizmete açıldı.

Merkez Çukurova ilçesindeki Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden başlayıp merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi'nde sona eriyor.

Vatandaşın yoğun kullandığı merkezlere, üniversite ve hastanelere durağı olmayan metro güzergahından şikayetçi olan vatandaşlar, en kısa zamanda ikinci bir metro güzergahının yapılması gerektiğini dile getirdi.

"Metronun incirlik veya Kürkçülere gitmesi lazım"

Engelli kardeşini haftada üç kez hastaneye götürdüğünü söyleyen Timurcan Tiryaki, trafik yoğunluğu nedeniyle metro ağının genişletilmesi gerektiğini belirtti.

 

Timurcan Tiryaki

Tiryaki, "Bence metro ağı yetersiz. Niye yetersiz? Metronun incirlik veya Kürkçüler'e gitmesi lazım çünkü amcam cezaevinde. Ziyarete giderken dolmuş olsun diğer araçlar olsun sıkıntı yaşıyoruz. Şu anda yapılan çalışmaların çoğu yukarı tarafta olduğundan insanlar için sıkıntı oluyor. Bizim buraya bakım yok, öyle söyleyeyim. Yenişehir Hastanesine bugün gittim, 25 dakika yolda bekledim. Doktor randevum vardı, saat dokuz buçukta. Dolmuşa bindim sıkıntı, yol çalışmasından dolayı sıkıntı oluyor. Ama metro olmuş olsaydı bu sıkıntıyı yaşamayacaktım." dedi.

"Güzergâh ve istasyon sayısı az"

Ali Can

Metronun Şehir Stadyumuna gitmesini talep eden, yolların çok kalabalık ve tıkanık olduğunu söyleyen, arabaların çoğalmaması sebebiyle metronun Adana içinde daha fazla dolaşması gerektiğini belirten Ali Can, "Yani hiçbir işe de yaramıyor bu şekilde. Metroyu aktif edebilmeleri için en önemlisi Balcalı Hastanesi ve Stadyum gibi yerlere gitmesi gerekiyor. Bu şekilde daha güzel iş yapar, daha güzel aktifleşir; yoksa bu şekilde imkânı yok. Sadece güzergâh ve istasyon sayısı az, çoğaltılmalı.

"Var olanın dışında, yeni bir tane daha metro tasarlanabilir"

Arda Yiğit

Okula gidiş gelişlerde metroyu sıklıkla kullandığını, metro ağının yetersiz olduğunu ve bir metro ağının daha kurulması gerektiğini söyleyen Arda Yiğit, şunları kaydetti:

"8 metro durağı var, bence bu ciddi bir problem çünkü gidemediğimiz yerler oluyor. Mesela Real Alışveriş Merkezi tarafına metro durağı yok. Son durak Hastane Durağı ki ondan sonrası için herhangi bir metro durağı da yok. Karşıyaka tarafında oturan akrabalarım var. Akıncılarda inmek zorunda kalıyorlar ve oradan gidecekleri yere kadar yürüyorlar. Onun için güzergâhlar eklenmeli. Vilayet durağından inip 2 araç değiştirerek Yeşil evler tarafına gitmek zorunda kalan çok tanıdığım var. Yeşil evler, Şehir Hastanesi taraflarına güzergâh açılabilir. Aslında var olanın dışında yeni bir tane daha metro tasarlanabilir ve duraklar fazlalaşırsa daha yararlı olacağını düşünüyorum."

Mahmut Çelebi

Metronun hastanelerin geneline gitmesinin kendileri için iyi olacağını ifade eden Mahmut Çelebi, "Bu konuda Belediyeden hizmet etmesini isterim." dedi. (İLKHA)