Akşener'den başörtüsü açıklaması

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'te komisyon görüşmeleri başlayacak olan başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliğiyle ilgili konuştu

Ekleme: 18.01.2023 15:03:52 / Güncelleme: 18.01.2023 15:08:37 / Güncel
Destek için 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, başörtüsüne yönelik Anayasa değişiklik teklifine ilişkin, "Bu kapanmış yaranın üzerinde vicdansızca tepinerek kadınların en helal haklarını yeniden tartışmaya açmayalım. Milletimizin tamamını kapsayacak, Gazi Meclisimizin bir bütün olarak arkasında dimdik duracağı Türkiye'ye yakışır bir düzenleme yapalım." dedi.

Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, AK Parti'nin 20 yıllık iktidarının son demlerini yaşadığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istismar etmediği tek bir alan, tahkir etmediği tek bir kesim kalmadığını savundu.

Konuyla ilgili yasal, anayasal düzenlemeye ihtiyaç olmadığını ileri süren Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aslında iktidar mensupları da aynı şeyi söylüyor. 'Bu iş çözüldü mü?' diye sorulduğunda, 'evet, çözüldü, biz çözdük' diyorlar. 'Yasal bir eksiklik, uygulamada boşluk var mı?' diye sorulduğunda, 'Hayır, hiçbir sıkıntı yok.' diyorlar. Peki sonuç? Sıkıntı yokmuş ama varmış. Yani, her zamanki gibi hiçbir şey olmasa da yine bir şeyler olmuş. O nedenle mecburen bu anayasa yapılacakmış. Biz elbette siyaseti bir kurnazlık yarışı olarak gören bu arkadaşların, seçmene istismar edilecek marabalar olarak bakan bu zihniyetin, seçim kazanmak için de her şeyi mübah bilen bir siyasi partinin giderayak bir kanun teklifinden anayasa peyda etme gayretlerine elbette şaşırmadık. Ne de olsa bu arkadaşların fıtratları böyle.

"Bu mesele esasında kapanmış bir yaradır, yürürlükteki mevzuat yeterlidir" ifadelerini kullandı.