Doğuştan yemek borusu olmayan küçük çocuk tedavi olmak için yardım bekliyor

Adana’da doğuştan yemek borusu olmayan 5 yaşındaki Muhammed’in ailesi, maddi zorluklar nedeniyle tedavi ettiremediği küçük çocuğu için, hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

Ekleme: 16.01.2023 15:05:06 / Güncelleme: 16.01.2023 15:05:06 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Adana'da doğuştan yemek borusu olmadığı için karnı delinerek midesine şırıngayla enjekte edilen mamayla beslenen 5 yaşındaki Muhammed'in ailesi, çocuklarının ameliyat olabilmesi için yardım istiyor.

Merkez Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi'nde yaşayan Suriye uyruklu Ahmet El Hüseyin ile Hamide El Kasım çiftinin ilk çocukları Muhammed'e doğumundan sonra yemek borusu olmadığı teşhisi konuldu.

Bu nedenle karnının delinmesi sonucu midesine şırınga yardımıyla mama enjekte edilerek beslenen Muhammed'in tedavisi için 200 bin lira gerekiyor.

Maddi imkansızlıklar içerisinde yaşayan Muhammed'in ailesi, oğullarına uzanacak yardım elini bekliyor.

Üç çocuk annesi Hamide El Kasım (25), İLKHA muhabirine, oğlu Muhammed'in doğuştan yemek borusunun olmadığından, Muhammed’i karnına bağlanan hortum yardımı ile mamayla beslendiğini söyledi.

"Muhammed çok üzüldüğü için evde yemek sofrası kurmuyoruz"

Oğlunun durumundan dolayı 5 yıldır çok büyük sıkıntılar yaşadığını belirten anne Hamide, "Muhammed her zaman 'anne ne zaman ben de kardeşlerim gibi yemek yiyeceğim' diyor. Bunu görünce çok üzülüyorum. Muhammed çok üzüldüğü için evde yemek sofrası kurmuyoruz. Muhammed'in önünde yemek yemiyoruz. Çünkü gördüğü zaman çok ağlıyor ve üzülüyor. 'Ben de yemek istiyorum' diyor." şeklinde konuştu.

“Oğlumun ameliyat olmasını istiyorum”

Oğlunun mamasını karnına bağlanan hortumla şırınga yardımıyla verdiğini dile getiren Hamide, şunları kaydetti:

"Doktorlar iyileşmesi için ameliyat gerekiyor diyorlar. Maalesef sürekli öksürüyor, bu durumu akciğerine zarar veriyor. Oğlumun ameliyat olması için 200 bin lira lazım. Biz de bunu ödeyemiyoruz. Buradan hayırseverlere sesleniyorum, oğluma yardım edin oğlumun ameliyat olmasını istiyorum."

Baba Ahmet El Hüseyin ise geçimlerini çöplerde topladıkları kartonlarla sağladığını ve oğlu Muhammed'in hastalığından dolayı çok sıkıntılar yaşadıkların söyledi. (İLKHA)