Elektrik faturalarında resmen dolandırılmışız: 11 milyar lira tüketicilere iade edilecek

Elektrik faturalarıyla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bazı enerji şirketlerinin azami uzlaştırma fiyat mekanizması içindeki sisteme aykırı işlemleri Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na takıldı.

Ekleme: 14.01.2023 12:54:30 / Güncelleme: 14.01.2023 12:55:07 / Güncel
Destek için 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), sistem içerisinde beyan edilen bütün anlaşmaların fiyat ve miktarlarının gerçekleşme değerlerini inceledi. Bu incelemeler sonunda sisteme aykırı fiyat hareketlerini tespit ettiği öğrenildi.

Azami uzlaştırma fiyat mekanizması (AUF) kapsamında son tüketiciye ulaşması gereken bedellerin bazılarının hatalı bazılarının ise kasıtlı olarak EPİAŞ’a gerçeğe aykırı nitelikte beyan edildiği ortaya çıktı. Bazı bildirimlerde de sonradan değiştirilen anlaşma fiyatları ve miktarları ile AUF kapsamında tüketiciye sağlanacak kazanımın engellendiğinin tespit edildiği anlatıldı.

“Üretim-tüketim dengesizliği, üretim tesisi arızası, şebeke problemleri gibi nedenlerle de oluşabilen” bu fiyat hareketlerinin ilgili şirketler tarafından düzeltilerek gerekli iadelerin yapılacağı vurgulandı.

Etiketler: