TİTCK'ten "liste dışı ilaç" açıklaması

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), madde ve alkol bağımlılığında kullanılan ilacın kurum tarafından 'Yurt Dışı İlaç Listesi'nden çıkarılmasıyla hastaların başka tedavi seçeneğinin kalmadığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Ekleme: 12.01.2023 15:50:06 / Güncelleme: 12.01.2023 15:50:06 / Güncel
Destek için 

TİTCK'ten yapılan yazılı açıklamada madde bağımlılığı tedavisinde kullanılan ilacın 'Yurt Dışı İlaç Listesi'nden çıkarılarak hastaların tedavisiz bırakıldığı iddialarına ilişkin ruhsatlandırılmış farklı ilaçlar bulunduğu, söz konusu ilacın etkililiğine dair çalışmaların ise nitelik ve nicelik olarak eksik olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "İddia edilen implant formundaki ilacın etken maddesi 'Naltrexone hydrochloride'dir. 'Yurt Dışı İlaç Listesi'nde tablet formunda 'Naltrexone hydrochloride' etkin maddeli 2 farklı ilaç yer almaktadır. Bu ilaçlara ek olarak madde bağımlılığı tedavisinde kullanılan farklı etkin maddeli kurumumuzca ruhsatlanmış ilaçlar da bulunmakta olup, hastalar ve hastaneler tarafından bu ilaçların temin edilmesinin önünde bir engel bulunmamaktadır" denildi. (İLKHA)



Etiketler: