MAÜ öğrencileri tarafından Mardin'deki köy okullarına yardım

Mardin Artuklu Üniversitesinde Ahlak Bilgi Üretim vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk çalışmaları devam ediyor.

Ekleme: 12.01.2023 14:05:06 / Güncelleme: 12.01.2023 14:05:06 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Sağlık Bilimler Fakültesi öğrencileri, hocaları öncülüğünde dönem boyunca ördükleri atkı ve bereleri 'Çocuklarımız Üşümesin' diyerek Savur ilçesindeki köy okullarını ziyaret edip çocuklara hediye etiler.

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Feride Doğru Mungan'ın öncülüğünde başlatılan "Çocuklarımız Üşümesin Projesi” kapsamında öğrencilerimiz tarafından dönem boyunca örülen atkı ve bereler onkojenik, dezavantajlı ve köy okullarındaki çocuklara hediye edildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve Sağlık ve Spor Öğrenci Topluluğu iş birliğinde gerçekleştirilen 'Çocuklarımız Üşümesin Projesi' kapsamında Savur Şenocak Beyazıt Boran İlkokulu, Kırkdirek İlkokulu ve Taşlık İlkokulu ziyaret edildi. 

Bu projenin süreci hakkında konuşan Öğretim Görevlisi Feride Doğru Mungan, "İlk önce onkojenik, dezavantajlı ve köy okullarındaki çocuklarımıza atkı-bere hediye etmek ve bir nebze mutlu olmalarını sağlamaktı. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimizle tek yürek olup uygun zamanlarda ve mekânlarda atkı ve bere örmeye başladık. Daha sonra bizleri destekleyen 'Sen de Melek Olmak İster Misin? Ailesinin' katkılarıyla projemizi gerçekleştirdik. Üniversitemizin vizyonu olan 'Ahlak-Bilgi-Üretim' fikrini, öğrencilerimizin yüreğinde hissettirmeye çalıştık" dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık ve Spor Topluluğu öğrencileri, ziyaret ettikleri ilkokul öğrencilerine ayrıca hijyen, ağız ve diş sağlığı eğitimi verip, önceden paketledikleri diş fırçası, çikolata, oyuncak, çorap, toka, ayakkabı, minik not kağıtlarına yazılan iyi dileklerini, balonları, atkı ve bereleri çocuklara hediye ettiler. Köy okullarının minik öğrencileri aldıkları hediye paketlerini sevinçle açtılar.

Öğrencilerimiz, kendilerine sürekli destek olan Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar'a, Sağlık ve Spor Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Reşit Yıldız'a, etkinliklerine eşlik eden hocaları ve emek veren herkese teşekkür ettiler. (İLKHA)