Bu sözler Davutoğlu'nu çok kızdıracak!

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu'nun altılı masanın son toplantısının ardından yaptığı 'Her genel başkanın imza yetkisi olacak' açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Davutoğlu'nun açıklaması krize neden oldu.

Ekleme: 12.01.2023 11:35:31 / Güncelleme: 12.01.2023 11:38:08 / Güncel
Destek için 

Seçimi kazanmaları durumunda 'Her genel başkanın imza yetkisi olacak' diyen  Davutoğlu, daha sonra  Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. 

Sunucu Ersoy, Davutoğlu'na, "Alacağınız oyun hiçbir önemi yok, liderlerin pozisyonları net bir biçimde belli yanlış anlamıyorsam. Bir partinin oy oranı yüzde 1 de olsa, genel başkan yüzde 30 alan genel başkanla aynı statüde mi olacak?" sorusunu yöneltti.

Davutoğlu, Ersoy'un sorusunu "Bir partinin oy oranı ne kadarsa ona göre bakanlığı olacak. 1 cumhurbaşkanı yardımcılığı, 1 bakanlık alacak diyelim A partisinin çok milletvekili var 6-7 bakanlık alacak. Bunları hep konuştuk." diyerek yanıtladı. 

 Ersoy'un, "Seçilen Cumhurbaşkanı dedi ki sizin oyunuz da düşük zaten ben bu kararı kendi başıma veriyorum dediği an ne olur?" sorusuna ise Davutoğlu  "Dediği anda meclis desteğini kaybeder ve ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır." diyerek yeni bir tartışma başlattı. 

Davutoğlu'nun açıklamaları CHP'nin kanalı Halk TV'de program sunuculuğu yapan Şirin Payzın'ı sinirlendirdi. Davutoğlu'nun son açıklamalarını değerlendiren Payzın, "Bilmiyorum Ahmet Davutoğlu'na bu özgüven nereden geldi. Yüzde 1'lik bir partinin genel başkanı gibi konuşmalı... Sayın Davutoğlu hala kendisini Başbakan olarak görerek konuşuyor. Şunu hatırlatmak lazım ki Davutoğlu başbakan olarak bir seçim kazanmadı. Cumhurbaşkanı tarafından atandı. Seçime girip nasıl bir sonuç alacağını bilmiyoruz." diyerek Davutoğlu'na tepki gösterdi. 

Etiketler: