Hizbullah, Hamaney karikatürlerinden dolayı Fransa'nın "Charlie Hebdo dergisini cezalandırmasını" istedi

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'e yönelik "hakaret" içerikli karikatürler yayımladığı gerekçesiyle Charlie Hebdo dergisinin cezalandırılması için Fransız hükümetine çağrıda bulundu.

Ekleme: 10.01.2023 17:19:17 / Güncelleme: 10.01.2023 17:19:17 / Güncel
Destek için 

Lübnan'da İran destekli Hizbullah'ın Hamaney'i savunan yazılı açıklaması, harekete yakın medya organlarında yer aldı.

Hamaney'e yönelik "hakaret" içerikli karikatürlerin yayımlanmasının kınandığı açıklamada, "Bütün bir ulusun önde gelenine yönelik hakarette bulunanların cezalandırılması için Fransız hükümetine gerekli adımları atması çağrısında bulunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Hamaney'in Lübnan dahil dünyadaki milyonlarca Şii'nin lideri olduğu savunulan açıklamada, Charlie Hebdo'nun "çirkin bir davranış" sergilediği ve Fransız hükümetinin bu suçun ortağı olmaması gerektiği ifade edildi.

- Charlie Hebdo’da yayınlanan karikatürler

Charlie Hebdo dergisi, İran'daki protestoları desteklemek amacıyla geçen ay başlattığı bir yarışmanın parçası olarak Hamaney'in konu edildiği karikatürler yayımlamıştı.

Olaya tepki gösteren İran, Fransa'nın Tahran Büyükelçisi Nicolas Roche'u Dışişleri Bakanlığına çağırarak Fransa hükümetine nota vermişti.

İran ayrıca Tahran’da Fransa Dışişleri Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren İran Araştırmaları Enstitüsünü kapatma kararı almıştı.

Etiketler: