Ankara’da Kızılay’a Yakın Konumuyla Arina Kız Öğrenci Yurdu

Ankara’da tüm ulaşım yollarının merkezi olan Kızılay’dan Ankara’nın birçok yerine doğrudan ulaşmak mümkündür. Bu nedenle üniversite eğitimi için Ankara’ya gelen öğrenciler en çok Kızılay ve çevresindeki Ankara yurtlarını araştırmaktadır.

Ekleme: 09.01.2023 17:21:56 / Güncelleme: 09.01.2023 17:47:44 / Tanıtım
Destek için 

Ayrıca Kızılay çevresinde Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ve TED Üniversitesi gibi birçok üniversitenin yerleşkeleri bulunmaktadır. Özellikle bu üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler Kızılay’a yakın konumdaki Ankara kız yurtlarından Arina Kız Öğrenci Yurdu’nu tercih etmektedir.

Kızılay’a Yürüme Mesafesindeki Kız Yurdu

Ankara’daki üniversite öğrencilerinin sıklıkla tercih ettikleri Kızılay’ın yanı başındaki Kolej’de yer alan Arina Kız Öğrenci Yurdu çok sayıda üniversite yerleşkesine yakın olmasının yanı sıra şehir içi ulaşım araçları ve durakların kesişim noktası olan Kızılay’a da yürüme mesafesindedir. Yurdun biraz aşağısında yer alan Ankaray durağına, çeşitli dolmuş güzergâhlarına ve küçük yürüyüşler yapabileceğiniz Kurtuluş Parkı’na 5 dakikadan kısa bir sürede ulaşılabilmektedir. Ayrıca Kızılay ve çevresinde öğrencilerin en çok zaman geçirdiği eğlence yerleri, kafeler, restoranlar, kitapçılar da kolayca ulaşılabileceğiniz mesafelerde yer almaktadır.

Yurdun hemen yakınındaki TED Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi’nin Cebeci ve Sıhhiye yerleşkeleri, Hacettepe Üniversitesi’nin Sıhhiye yerleşkesine yürüyerek ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca Kızılay üzerinden tek vasıtayla birçok üniversiteye ulaşılabilmektedir. Üniversite yerleşkenizi seçerek okulunuza nasıl gidebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Örneğin Gazi üniversitesi için Gazi Kız Yurdu linkine tıklayıp yol tarifi alabilirsiniz.

Kalan Öğrencilerin Gözünden Arina Kız Öğrenci Yurdu

Arina Kız Öğrenci Yurdu gerek konumuyla, gerek öğrencilere sunduğu olanaklarla kurulduğu günden bu yana hizmet verdiği öğrencilerin her bakımdan rahat etmesini amaçlamıştır. Yurt çok sayıda benzer projesi olan Venüs Grup’un bu alandaki deneyimini ortaya koyduğu bir işletmedir. Gelişmiş bir güvenlik sistemi, 7/24 hizmet veren personeli, geniş ve rahat odalarıyla öğrenciler için neredeyse evin yerini tutan yaşam alanları sunmaktadır.

Öğrencilerin bu yurdu tercih etme nedenleri arasında yurt personelinin öğrencilere aile sıcaklığını hissettirmesi, yurt odalarının rahatlığı, yurdun her yere yakın oluşu ve güvenliği özellikle öne çıkmaktadır. Yurtta kalan öğrenciler genellikle Ankara’daki öğrencilik yıllarının tamamını bu yurtta geçirmeyi tercih etmiştir. Öğrencilerin yaşamlarının önemli bir bölümünü geçirdikleri Ankara’daki yurt deneyimlerini onların yaptığı öğrenci yorumlarıyla görebilirsiniz.