Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumunu sapkın ve sinsi akımlara karşı koruyacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Meclis'e sunduğumuz Anayasa değişikliği teklifi ile aile kurumunu, sapkın akımların sinsi saldırıları karşısında daha muhkem hâle getireceğiz." dedi.

Ekleme: 09.01.2023 08:30:07 / Güncelleme: 09.01.2023 08:30:42 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'daki çeşitli açılış ve incelemelerinin ardından, "Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda Programı"na katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada "Ekonomiden demokratikleşmeye, aileden eğitime, sosyal politikalardan tarıma kadar her alanda yazdığımız destanda sizlerin payı var. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nın da mimarı sizler olacaksınız" ifadelerini kullandı.

Başörtüsüne yönelik Anayasa değişikliği teklifine de değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

"Meclis'e sunduğumuz Anayasa değişikliği teklifi ile inşallah kadınlarımızın kılık kıyafet özgürlüğünü garanti altına alacak, aile kurumunu, sapkın akımların sinsi saldırıları karşısında daha muhkem hâle getireceğiz. Kimin demokrasi ve özgürlüklerden, kimin de faşizm ve yasaklardan yana olduğunu gösterecek bu tarihi düzenlemenin 400'ün üzerinde kabul oyuyla Meclis'imizden geçeceğini ümit ediyoruz. Milletimizin asırlık hayallerinin sembolü olan Türkiye vizyonumuzu inşa edene kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz." (İLKHA)