Gazze Sağlık Bakanlığı: işgal rejimi tıbbi malzeme sokulmasını engellemeye devam ediyor

Gazze Sağlık Bakanı Vekili Yardımcısı Bessam El-Hammadin, işgal rejiminin Gazze'ye tıbbi malzeme sokulmasını engellemeye devam ettiğini belirtti.

Ekleme: 08.01.2023 12:05:04 / Güncelleme: 08.01.2023 12:15:00 / Dünya
Destek için 

HAMAS yönetiminde bulunan Filistin'in Gazze şehrinin Sağlık Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Yaptığı basın açıklamasında, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yaklaşık 16 yıldan beri sürdürmekte olduğu insanlık dışı ablukadan dolayı bölgeye ilaç ve tıbbi malzeme sokulmasını bile engellediğini söyleyen Sağlık Bakanı Vekili Yardımcısı Bessam El-Hammadin, şunları kaydetti:

"Gazze'de sağlık sektörü tıbbi malzeme ve radyoloji cihazlarının yetersizliğinden dolayı büyük sıkıntı yaşadığını, bu tür aletlerin olmaması karşısında sağlık ekipleri üzerindeki yük daha da artıyor. Hastalıkları teşhis ve tedavi etmekte zorluk çekiyoruz. İşgal rejimi geçtiğimiz günlerde bazı tıbbi cihazların Gazze'ye girmesine izin verdiğine dair açıklaması kamuoyunu yanıltma amaçlı bir medya oyunudur. İşgal rejiminin yayınladığı listede yer alan malzemeler zaten herhangi bir koordinasyona gerek olmadan bölgeye giriyor ama bunların içinde hastalıkların teşhisinde büyük önem arz eden radyoloji cihazları bulunmuyor." (İLKHA)