‘YOLUN İYİLİK OLSUN’

Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında fakir ve muhtaçların yardımına koşan Umut Kervanı Vakfı bugünlerde Suriye’nin İdlib kentine yardımlarını ulaştırıyor. ‘Yolun İyilik Olsun’ temasıyla düzenlenen yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, “Başta gıda olmak üzere, kışın başlaması ile en çok ihtiyaç duyulan battaniye ve yakacak, çadır kamplarda ailecek yenecek ve özenle hazırlanmış sıcak yemek, ekmek, kışlık giyim ve nakdi yardım olmak üzere binlerce ailenin ihtiyaçları giderildi.” ifadelerini kullandı.

Ekleme: 08.01.2023 04:00:53 / Güncelleme: 08.01.2023 04:01:02 / manşetler
Destek için 

RUHULLAH ŞAYIK / DOĞRUHABER

Dünyanın dört bir yanına umut olmak için yola çıkan Umut Kervanı Vakfı ekiplerinin bugünlerde durağı Suriye oldu. Suriye'nin İdlib şehrinde, kırsal bölgede bulunan çadır kamplarda kış çalışmaları yürüten Umut Kervanı Vakfı, binlerce ihtiyaç sahibi aileye yardım ulaştırdı. Yardım çalışmaları hakkında gazetemize değerlendirmelerde bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, “Yolun İyilik Olsun temasıyla İdlib kırsalında yaşayan kardeşlerimize umut olmak için ekiplerimiz İdlib kırsalına giderek yardım çalışmasında bulundular.” şeklinde konuştu.

KENDİLERİNE UZANACAK BİR EL BEKLEDİKLERİNE ŞAHİT OLMAKTAYIZ

Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren mazlumların kedilerine uzanacak yardım elini beklediklerinin altını çizen Kurtaran, “2011 yılında başlayan iç savaş nedeniyle 6 milyondan fazla insan yurdunu, evini barkını terk ederek mülteci durumuna düştü. Ülkede iç çatışmalardan kaçan binlerce insanın sığınağı olan mülteci kamplarında ise zor günler yaşanıyor ve bundan en çok etkilenenler çocuklar, yaşlılar ve kadınlardır. Bir taraftan bölgeye yönelik tehditler sürerken, diğer taraftan beslenme ve barınma sorunları giderek artıyor. Özellikle girdiğimiz kış ayları çadır kamplarda yaşayanlar için zor ve sıkıntılı günlerin kendilerini beklediğini bu nedenle kendilerine uzanacak bir el beklediklerine şahit olmaktayız. Bu nedenle Umut Kervanı olarak hayırseverlerimizin destekleri ile çadır kamplarda yaşayan kardeşlerimize uzanan umut eli olarak sıkıntılarını bir nebzede olsa hafifletmek ve yalnız olmadıklarını kendilerine hissettirmek için birçok proje gerçekleştirerek binlerce aileye yardım eli uzatmak için ekiplerimiz çadır kamplara giderek yardım projelerini gerçekleştirdiler.” ifadelerini kullandı.

GIDA, YAKACAK, BATTANİYE, SICAK AŞ, GİYİM, NAKDİ YARDIM…

Birçok konuda yardım çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Kurtaran, “Başta gıda olmak üzere, kışın başlaması ile en çok ihtiyaç duyulan battaniye ve yakacak, çadır kamplarda ailecek yenecek ve özenle hazırlanmış sıcak yemek, ekmek, kışlık giyim ve Nakdi Yardım olmak üzere binlerce ailenin ihtiyaçları giderildi. Yardımları ulaştıran ekiplerimiz karşılaştıkları birçok duygusal ve dramatik sahneler karşısında duygularına hakim olamayarak gözyaşları akıttılar. Yine de çadır kampların en masumları çocuklar idiler ve umutla bakan gözlerinin ışıltısının hiç sönmesini istemezsiniz. Onlara hediyelerin dağıtılması anında ki sevinçleri görülmeye değerdi.” dedi.

MİLYONLARCA KİŞİ YENİ BİR İNSANİ KRİZLE KARŞI KARŞIYA

Hayırseverlere çağrıda bulunan Kurtaran son olarak şunları ifade etti; “Bununla beraber burada hafızlıklarını tamamlayan 90 talebeye hediye olarak nakdi yardım yapıldı. Kamplarda hasta olanlar ziyaret edilerek hem nakdi hem de ayni yardımlar ulaştırıldı. Şimdi İdlib ve kırsalında yaşayan milyonlarca kişi yeni bir insani krizle karşı karşıya. Günlük gıda ihtiyacını bile karşılamakta güçlük çeken çoğu mülteci aile başta hijyen ve barınma olmak üzere birçok hastalıklarla da karşı karşıya kalmış durumdalar.  Bütün bu güzelliklerin yaşanmasına vesile olanlar şüphesiz hayırseverlerimizdirler. Onlara teşekkür ederiz ve Rabbimizden kendilerine verdiklerinin kat kat fazlasını vermesini dileriz.  Önümüzdeki günlerde burada yaşayan kardeşlerimize yardımlarımız devam edecek bu nedenle hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz.”

Medrese öğrencilerine nakdi yardım yaptılar

UMUT KERVANI İDLİB’TE

Suriye'nin İdlib kırsalında bulunan çadır kamplarda çeşitli yardım çalışmaları yapan Umut Kervanı Vakfı gönüllüleri, kız ve erkek öğrencilerinin eğitim gördüğü bir medresede düzenlenen icazet törenine katılarak çok sayıda talebeye nakdi yardım yaptı.

Nizamettin Aşkın

"Yolun İyilik Olsun" şiarıyla Suriye'nin İdlib bölgesinde kış yardım çalışmaları yapan Umut Kervanı Vakfı, önceki günlerde yaptığı, gıda, giyim, battaniye, sıcak ekmek, yakacak kömür ve sıcak yemek dağıtımının ardından son olarak çok sayıda medrese öğrencisine nakdi yardım ulaştırdı. Kız ve erkek öğrencilerin eğitim gördüğü bir medresede düzenlenen icazet törenine katılan Umut Kervanı gönüllüleri, eğitimlerini tamamlayan çok sayıda öğrenciye hem nakdi yardım hem de çeşitli hediyeler takdim etti. Yaptıkları yardım çalışmasına ilişkin konuşan Umut Kervanı Vakfı gönüllüsü Cengiz Aydın, Türkiye’deki hayırseverlerin bağışladığı nakdi yardımları yaklaşık bin öğrencisi olan medresede hafızlıklarını tamamlayarak icazet alan öğrencilere takdim ettiklerini ifade etti. (İLKHA)