Bakan Varank ABD'de konuştu!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ABD’de dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023’te. Togg standında TRT Haber'e konuşan Varank, "Otomotiv endüstrisi bir teknoloji endüstrisi işine dönüşürken de Türkiye'nin Otomobili Projesi, bu işin öncüsü olacak" dedi.

Ekleme: 07.01.2023 22:50:40 / Güncelleme: 07.01.2023 23:32:24 / Dünya
Destek için 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ABD’de dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023’te Togg standında açıklama yaptı.

CES 2023'ün dünyanın en büyük elektronik fuarı olduğunu belirten Varank şu ifadeleri kullandı:

"Dünyada yeni teknolojisi olan, kendini ispat etmek isteyen global firmaların geldiği bir fuar. Böylesine bir fuarda Togg'un ikinci senesinde bu fuarın en güzel stantlarından bir tanesini burada kurmuş olması ve teknolojisini burada tanıtıyor olması ve insanların bu teknolojiyi deneyimlemek için kuyruğa giriyor olmaları tabi ki benim açımdan çok gurur verici. Bizim şirketlerimizin dünyanın vitrinine Türkiye şirketlerini çıkarıyor olması açısından da gurur verici. Ben çok mutluyum. İnşallah bu fuarda elde edeceğimiz başarılar şirketlerimizi farklı noktalara götürecek. Türkiye'nin dünyada teknolojide geldiği noktayı, diğer ülkelere göstermiş olacak."

"Yaptığımız işte öncü olduğumuzun bir göstergesi"

Fuarda bu yıl daha çok otomotiv firmasının yer aldığını aktaran Varank şunları aktardı:

"Geçen sene bu fuara 2 bin 400 firma katıldı ve mobilite alanında faaliyet gösteren firma sayısı çok azdı. Geçen sene Togg'dan yetkili arkadaşlarımız buraya geldiklerinde aslında dünyaya da bir örnek ortaya koydular. Geçen seneden çok daha fazla otomotiv firması şuan burada. Bu da yaptığımız işte öncü olduğumuzun bir göstergesi. Türkiye'nin Otomobilini 7'den 77'ye herkesin ilgiyle takip ettiği bir proje. Togg'un araçlarını yollarda görmememize rağmen Türkiye'nin en bilinen markalarından bir tanesi Togg. Bu da aslında yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu, Türkiye'de nasıl bir heyecan oluştuğunun da en güzel göstergesi."

Etiketler: