Temsilciler Meclisi'nin yeni başkanı McCarthy göreve başladı

ABD Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde yapılan 15'inci tur oylamasının ardından meclisin yeni başkanı seçilen Cumhuriyetçi Kevin McCarthy, yemin ederek göreve başladı.

Ekleme: 07.01.2023 20:05:03 / Güncelleme: 07.01.2023 20:08:45 / Dünya
Destek için 

McCarthy, Meclisteki ilk konuşmasına başlamadan önce yemin etti ve Meclis Başkanı olarak ilk sorumluluğunun partisine ya da Kongre’ye değil, ülkesine karşı olduğunu belirtti.

McCarthy, daha sonra ilk konuşmasına, "Bugün, gelecek hafta, gelecek ay, gelecek yıl burada yapacaklarımız bundan sonraki her şeyin gidişatını belirleyecek" sözleriyle başladı.

Çin ve ABD’nin "ekonomik rekabetine" değinen McCarthy, bu rekabetin ülkesi lehine sonuçlanmasını arzu ettiğini ifade etti.

McCarthy, "Çin Komünist Partisine gelince, Çin'e giden yüz binlerce işi nasıl geri alacağımızı araştırmak için bu konuda iki partiden oluşan bir seçilmiş komite oluşturacağız ve ardından bu ekonomik rekabeti kazanacağız" dedi.

Bu arada, ABD Başkanı Joe Biden, McCarthy'yi tebrik etti.

Beyaz Saraydan yapılan açıklamaya göre, Biden, McCarthy'yi tebrik ederek "ABD halkı, liderlerinden kendi ihtiyaçlarını her şeyin üstünde tutacak şekilde ülkeyi yönetmesini bekliyor ve şimdi yapmamız gereken de bu" ifadelerine yer verdi. (İLKHA)