Bakan Varank ilginç diyaloğa tepki gösterdi

İstanbul'da M8 Bostancı-Dudullu metro hattı açılışında Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in diyalogları sosyal medyada gündem oldu. Bakan Varank, yaşanan diyaloglara sosyal medya hesabından cevap verdi.

Ekleme: 07.01.2023 12:41:19 / Güncelleme: 07.01.2023 12:48:16 / Güncel
Destek için 

İstanbul'da M8 Bostancı-Dudullu metro hattı, dün düzenlenen törenle hizmete girdi. Sürücüsüz olan metronun açılışına Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katılmıştı.

Tuhaf bir diyalog!
Metroya binen İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ve Akşener arasında ilginç diyalog yaşandı. İmamoğlu metronun sürücüsüz olduğunu belirtirken, Kılıçdaroğlu metronun nasıl durduğunu sordu. İYİ Parti lideri Akşener'in ise metronun sürücüsüz olduğuna şaşırıp Paris'i örnek göstermesi dikkat çekti.

İşte Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu'nun gündem olan diyaloğu:

Ekrem İmamoğlu: Bu sürücüsüz metro.
Kılıçdaroğlu: Durma işi nasıl oluyor?
İmamoğlu: Otomatik kapı da var. Gelince açılıyor.
Akşener: Çok güzel Paris'tekiler gibi.


Bakan Varank tepki gösterdi
Bu diyalog kısa sürede sosyal medyanın gündemine otururken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, tepkisini dile getirdi. Varank Twitter hesabından, "Lafa gelince halkla iç içe, halk adına siyaset yaptıklarını iddia eden bu zatların ne metrodan, ne sürücüsüz metrodan, ne Türkiye'den, ne de dünyadan haberleri var. Paris' e gitmenize gerek yok @meral_aksener @kilicdarogluk ; biz ilk sürücüsüz metroyu 2017'de İstanbul'da açtık." ifadelerine yer verdi.