Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Çevremizi Peygamber Efendimizin sünnetiyle aydınlatalım

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Peygamber Efendimizin ümmeti olarak, onun varisleri olarak yaşadığımız yerleri, gittiğimiz yerleri Kur'an ile Peygamber Efendimizin sünnetiyle aydınlatmanın gayreti içerisinde olacağız." dedi.

Ekleme: 07.01.2023 09:30:08 / Güncelleme: 07.01.2023 09:36:38 / Güncel
Destek için 

2023 yılı Hac organizasyonu ile ilgili çalışmalarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Medine'de, Avrupa'nın farklı ülkelerinden umre ziyareti için gelen gençlerle bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a geldi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ilk olarak, Medine'de, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) aracılığıyla Avrupa'nın farklı ülkelerinden umre ziyareti için gelen gençlerle bir araya geldi.

Burada gençlere hitap eden Başkan Erbaş, Kur'an-ı Kerim'in, "insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için" indiğini anlattı.

Müslümanların, gittikleri yerlerde toprakları fethetmeden önce gönülleri fethettiğine işaret eden Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peygamber Efendimiz aleyhissalatü vesselam Kur'an'ın aydınlığıyla Yesrib'i nasıl Medine-i Münevvere, nurlu, aydınlanmış şehir haline getirdiyse, onun ashabı yüzlerce, binlerce kilometre uzaklara yine Kur'an'ın aydınlığı ve Peygamber Efendimizin sünnet-i seniyyesiyle bütün insanlığı nasıl aydınlattıysa bizler de Peygamber Efendimizin ümmeti olarak, onun varisleri olarak yaşadığımız yerleri, gittiğimiz yerleri Kur'an ile Peygamber Efendimizin sünnetiyle aydınlatmanın gayreti içerisinde olacağız."

Erbaş, gençleri, Medine-i Münevvere'den İslam'ı anlatmak için binlerce kilometre uzaklara giden davetçilere, tebliğcilere benzettiğini belirterek, "Onlar binlerce kilometre uzaklara gittiler, İslam'ı anlattılar. Önce yaşadılar, ondan sonra anlattılar. Bizim ilkemiz de bu olsun, önce yaşayalım." diye konuştu.

Peygamber Efendimizin, "Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim." hadis-i şerifini aktaran Başkan Erbaş, "Bizler ahlaki konulardan taviz vermeyelim. Kendimiz, çocuklarımız, kardeşlerimiz, komşularımız, akrabalarımız, onların da Peygamberî bir ahlakla ahlaklanmaları için telkinlerde bulunalım. Sözümüzle, hareketlerimizle buna gayret edelim." dedi.

Erbaş'a ziyaretinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun ile Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı da eşlik etti. (İLKHA)