Zelenskiy: Putin ateşkesi kılıf olarak kullanmak istiyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Putin'in 36 saatlik ateşkes teklifine ilişkin "Noel'i, Donbas'taki ilerlememizi bir süreliğine durdurmak için kılıf olarak kullanmak istiyor" dedi.

Ekleme: 06.01.2023 09:50:04 / Güncelleme: 06.01.2023 09:50:04 / Dünya
Destek için 

Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeleri değerlendiren Zelenskiy, "Şimdi, Noel'i Donbas'taki adamlarımızın ilerlemesini bir süreliğine durdurmak ve teçhizat, cephane ve askere alınanları mevzilerimize yaklaştırmak için bir kılıf olarak kullanmak istiyorlar. Bu ne verecek? Kayıp hesabındaki bir başka artış. Dünyadaki herkes, Kremlin'in savaşı yenilenmiş bir güçle sürdürmek için savaştaki bir mühleti nasıl kullandığını biliyor." ifadelerini kullandı.

Rus askerlerin ülkesinde kaldığı sürece savaşın devam edeceğini kaydeden Zelenskiy, Rusya'nın yeni bir saldırı hazırlığı içinde bulunduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini de hatırlatan Zelenskiy, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a devletimizin desteği ve toprak bütünlüğümüzün yeniden tesis edilmesi temelinde Ukrayna'nın ve tüm Avrupa'nın güvenliğinin dürüst bir şekilde yeniden tesisi ihtiyacı için teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)