Kuyumcular: Yatırım için en 'güvenilir liman' altındır

Altın fiyatlarındaki son gelişmeleri değerlendiren kuyumcu esnafı, bin 100 lirayı aşan altın fiyatlarının daha da artacağını söyledi. Altının güvenilir liman özelliğini hiçbir zaman kaybetmediğini belirten kuyumcular, vatandaşları altına yatırım yapmaya çağırdı.

Ekleme: 05.01.2023 14:10:04 / Güncelleme: 05.01.2023 14:16:57 / Ekonomi / Batman Haberleri
Destek için 

Altın fiyatlarındaki yükselişin önümüzdeki aylarda artarak devam edeceğini vurgulayan Batman'daki kuyumcular, uzun vadede altına yatırımın her zaman kazanç sağladığını ifade etti.

Bundan kısa bir süre önce altın fiyatlarının artacağına yönelik uyarılarda bulunduğunu anımsatan kuyumcu Fethullah Ay, "Bir ay önce yaptığımız röportajda altının gramı 934 lira fiyatlarındaydı. O zaman yaptığımız analizde altın fiyatının yükseleceğini belirtmiştik. Bu süreçte yaşanan artıştan muhakkak faydalananlar da vardır." dedi.

Fethullah Ay

"Altının yükseleceğini düşünüyorum"

Evlilik hazırlığı yapanların henüz çok geç olmadan altın ihtiyaçlarını gidermeleri tavsiyesinde bulunan Ay, "Malum seçim yılına giriyoruz. Bundan dolayı bu dönemlerde altının güçlendiğini ve arttığını düşünüyoruz. Şu anda merkez bankalarının ve dolayısıyla büyük yatırımcıların altına yöneldiğini bildiğimiz için arz-talep dengesinden kaynaklı altının yükseleceğini düşünüyorum. Borçlu ya da acil ihtiyacı olanlar bu bir iki aylık süreç zarfında ihtiyaçlarını gidersinler." diye konuştu.

"En güvenilir liman altındır"

Altının gün içerisinde birkaç kez yükselebildiğine işaret eden Ay, şöyle devam etti:

"Artık bu artışlara alışacağız. Bundan dolayı en güvenilir liman yine altındır. Dövizde oynamalar olabilir ama en yüksek gelişimi yine altın gösteriyor. Vatandaşlara tavsiyem ihtiyacı olanlar bugünkü fiyatları bile yüksek görüp durmasınlar. Çünkü ellerindeki nakit paranın altın bazında eriyeceği gözüküyor. Bu yıl içerisinde altında beklediğimiz gram altın rakamı bin 400-450 liradır."

Mehmet Orhan

"Altının gram fiyatı bin 400 ila bin 500 liraya çıkabilir"

Şu anda altın fiyatlarında bir yükselişin olduğunu belirten kuyumcu esnafı Mehmet Orhan, "Gittikçe de yükseleceği gözüküyor. Tabi ki bu sene yapılacak genel seçimin de etkisi var. Şu anda altın fiyatı uygundur. 22 ayar altının gramı bin 50 lira bantlarında, 24 ayar altının gramı bin 140 lira, çeyrek altın satışımız ise bin 870 lira bandındadır. Güvenilir liman olarak altını tavsiye ediyoruz. Yıl sonuna doğru altın gramının bin 400-bin 500 lira bantlarında olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Hüseyin Bardakçı

"Altın iyi bir prim yapacak"

Altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan bir diğer kuyumcu esnafı Hüseyin Bardakçı ise şunları söyledi:

"Altın şu anda yükseliştedir. Herkes güvenli liman olarak altına baktığı için yatırımını da altına yapıyor. Uzun vadeli düşünmek isteyen herkes altın alıyor. Dolar bu sene biraz zayıf gösteriyor. Öngörümüze göre altın iyi bir prim yapacaktır. Çünkü şu anda ons altın yükseliştedir. Ama daha da yükseleceğini bekliyoruz. Bazı ülkeler de bundan dolayı altın stoku yapıyor. Bu da piyasada kendini gösteriyor."(İLKHA)