Siyonist Bakan Ben-Gvir'den Mescid-i Aksa'ya baskın

Siyonist işgal rejiminin aşırı sağcı sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Ekleme: 03.01.2023 12:15:05 / Güncelleme: 03.01.2023 12:15:22 / Dünya
Destek için 

Dün akşam siyonist işgal rejimi sözde başbakanı Netanyahu ile yaptığı görüşmeden sonra Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme planını bu hafta içinde gerçekleştirmekten vazgeçtiğini duyuran sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, işgal rejiminin güvenlik organlarından ve istihbaratından kalabalık bir çetenin himayesi altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. 

Bu baskının Ben-Gvir'in sözde bakan sıfatıyla Mescid-i Aksa'ya düzenlediği ilk baskın olduğu dile getirildi. 

Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'yı kirletme teşebbüsü esnasında sözde polis teşkilatından ve işgal istihbaratından kalabalık bir grubun, onun geçeceği yerleri sıkı korumaya aldıkları belirtildi. 

Irkçı siyonist Ben-Gvir, Meğaribe Kapısı'ndan girdikten sonra Mescid-i Aksa'nın içerisinde 13 dakika boyunca kışkırtıcı turlar düzenledi. 

Aşırı ırkçı siyonist liderleri bir araya getiren yeni koalisyon hükümetinde sözde Ulusal Güvenlik Bakanı olan ve terörist Meir Kahane'nin kurmuş olduğu Kach isimli terör örgütü kökenli Itamar Ben-Gvir'in, dün akşam Netanyahu ile yaptığı görüşmeden sonra bu hafta içinde sözde bakan sıfatıyla Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme planından vazgeçtiğini duyurduğu, siyonistlerin medya organlarında yer almıştı. 

Ben-Gvir'in daha önce Mescid-i Aksa'yı "ziyaret" edeceğini duyurması, işgal altındaki Filistin topraklarında tepkiyle karşılanmış ve gerilimi tırmandırmıştı.

Ben-Gvir, yeni kurulan hükümette bakan olmadan önce milletvekilliği döneminde de Mescid-i Aksa baskınları, Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerini teşvik etmesi ve ırkçı söylemleri ile tanınıyordu. (İLKHA)