İsveç'te anayasa değişikliği yürürlüğe girdi

İsveç Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada "1 Ocak 2023’te İsveç’te bir anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. Yapılan anayasa değişikliği İsveç’in teröre karşı yeni ve daha kapsamlı imkânlarla mücadele edebileceği anlamına geliyor" denildi.

Ekleme: 02.01.2023 19:05:04 / Güncelleme: 02.01.2023 19:05:04 / Dünya
Destek için 

İsveç, terörle mücadeleye yönelik yeni anayasa değişikliğinin yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Twitter üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"İsveç terör tehdidine karşı koymak amacıyla tek başına ve diğer devletlerle birlikte yoğun bir çaba göstermektedir. Terör, terörden etkilenen toplumlar nezdinde ağı zorluklar oluşturmakta ve hem uluslararası barış ve güvenliği hem de hem de ulusal güvenliği tehdit etmektedir. Terör, çok ciddi suç teşkil eden eylemleri içeren ve düzeni tehdit edici bir yapıya sahip olup demokrasi, insan haklarından özgürce faydalanılması ve ekonomik ve sosyal gelişim karşısındaki en ciddi tehditlerden biridir.

İsveç anayasasında yürürlüğe girecek olan değişiklik, İsveç'e terörle mücadele anlamında daha güçlü imkanlar sunmaktadır. Anayasa değişikliği, terör faaliyeti yürüten veya terörü destekleyen drupların örgütlenme hürriyetinin kanun çerçevesinde kısıtlanması konusunda imkanların artması anlamına gelmektedir. Bu değişiklik, kanun koruyucular açısından, örneğin bir terör örgütüne katılımı daha geniş bir çerçeveyle suç unsuru haline getirmeyi ve terör örgütlerini yasaklamayı olanaklı kılmaktadır." (İLKHA)

 



Etiketler: