2 yıldır kendisinden haber alınamayan şahıs cezaevindeki hükümlünün ifadesiyle bulundu

Gaziantep'te 2 yıl önce kaybolan ve kendisinden haber alınamayan M.A.T. cezaevinde bulunan hükümlünün verdiği ifadeyle bağ evinde gömülmüş halde bulundu.

Ekleme: 31.12.2022 15:10:04 / Güncelleme: 31.12.2022 15:10:04 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, "Şahinbey İlçemiz Barak Mahallesinde 27 Ekim 2020 tarihinde ikametinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan ve halen kayıp şahıs olarak aranan M.A.T. isimli vatandaşımızın kaybolduğu tarihten itibaren Cinayet Büro Amirliği ekiplerimizce yapılan teknik ve fiziki araştırma ve çalışmalar neticesinde öldürüldüğü ve olayın şüphelilerinin F.K., A.C.Ş ve M.E.K. isimli şahıslar olduğu tespit edilmiştir." denildi.

Çalışmaların devamında F.K. isimli şüphelinin "Çocuğun Cinsel İstismarı" suçundan, A.C.Ş'nin ise "Yağma" suçundan halihazırda cezaevinde tutuklu olduğu belirtilen açıklamada, " A.C.Ş'nin yapılan sorgusunda M.A.T isimli vatandaşımızı öldürerek metruk bir bağ evi arazisine gömdüklerini ve gömdükleri yeri gösterebileceğini beyan etmesi üzerine söz konusu yerde yapılan olay yeri inceleme çalışmalarında bulunan kemik parçaları üzerinde Diyarbakır Bölge Kriminal Polis Laboratuvarında yapılan incelemede, kemiklerin kayıp şahıs M.A.T'ye ait olduğu kesinleşmiştir." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan olayın diğer şüpheli M.E.K'de cinayet büro amirliği ekiplerimizce yakalanarak yapılan yasal işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandığı kaydedildi. (İLKHA)