Bitlis’te kütüphanesiz okul kalmadı

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Bitlis ve ilçelerinde kütüphanesiz okulun kalmadığını söyledi.

Ekleme: 31.12.2022 15:05:04 / Güncelleme: 31.12.2022 15:05:04 / Eğitim / Bitlis Haberleri
Destek için 

Geçtiğimiz yıl 221 okulda bulunan kütüphane sayısını hızla artırarak bütün okullarda kütüphane açtıklarını belirten Korkmaz, il genelindeki kütüphanelerde 755 bin 600 kitabın bulunduğunu belirtti.

Bitlis merkez Şehit Mahir Ayabak İlkokulu’ndaki kütüphaneyi ziyaret eden Korkmaz, burada öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliğine katıldı. Bitlis’te 22 adet zenginleştirilmiş “Z kütüphane” oluşturdukları ifade etti.

Korkmaz, “Kitap ve kütüphaneler, insan hayatının en nitelikli kısmıdır. Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıl bu aylarda başlattığı ‘Kütüphanesiz okul kalmasın’ şiarı ile yola çıktık. Yaklaşık 2 ay içerisinde ülke genelinde 16 binin üzerinde kütüphane oluşturduk. İlimizde geçen yıl 221 okulumuzda kütüphane vardı. Bunlardan 22 tanesi Z kütüphane dediğimiz zenginleştirilmiş kütüphaneydi. Bunların formatları ve konseptleri biraz daha ayrıdır. Bu kütüphanelerin her birinde mutlaka bir bilgisayar vardır. Dizaynları da çok farklıdır. Bizler geçen yıl 324 okulumuza kütüphane kurduk. Şu anda her okulumuzun kütüphanesi mevcuttur.”

“413 bin olan kitap sayımızı 755 bin 600’e çıkardık”

Okullardaki kütüphanelerdeki kitap sayılarını da değinen Korkmaz, şu ifadelere yer verdi:

“Geçen yıl 413 binlerde olan kitap sayımızı bu yıl 755 bin 600’ün üzerine çıkardık. Şu anda Bitlis’te öğrenci başına 8,5 kitap düşüyor. Bu da Türkiye ortalamasının üzerinde bir rakamdır. Milli Eğitim Bakanlığı açıkladığı rakamlarda 100 milyon kitap olarak hedef koydu. Şimdi kütüphanelerimizde 100 milyonun üzerinde kitap var. Biz kütüphanelerimizi sadece kitap okuma saati ile değerlendirmiyoruz. Kütüphanelerimiz aktif birim olarak kullanılıyor. Albenileri yüksek. Duvarlarındaki resimler ve renkler bile farklıdır. Okumayı cazip hale getiren mekanlar oluşturduk. Bu mekanların oluşmasına katkı sunan başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere illerde valilerimize, ilçelerde kaymakamlarımıza ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” (İLKHA)