Kongre baskını davasında Trump'ın mahkeme celbi geri çekildi

ABD’de 6 Ocak 2021’de Kongre Binası'nda gerçekleşen baskını soruşturan Temsilciler Meclisi Özel Komitesi, eski ABD Başkanı Donald Trump’a ifade vermesi için verdiği mahkeme celbini geri çekti.

Ekleme: 30.12.2022 17:35:04 / Güncelleme: 30.12.2022 17:35:04 / Dünya
Destek için 

ABD'nin başkenti Washington DC'de yer alan Kongre Binası'na 6 Ocak 2021'de düzenlenen saldırıyı soruşturan Temsilciler Meclisi Özel Komitesi, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın ifade vermesi için talep ettiği mahkeme celbini "soruşturmaların yakında sona ereceği" gerekçesiyle geri çekti.

6 Ocak Kongre baskınını soruşturan Temsilciler Meclisi Özel Komitesi Başkanı Bennie Thompson, Trump’a iletilen talebin geri çekildiğini açıkladı.

Mahkeme celbinin geri çekilmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Trump ise, "Bunu muhtemelen yanlış bir şey yapmadığımı bildikleri için yaptılar, yoksa mahkemede kaybetmek üzereydiler" dedi.

ABD Temsilciler Meclisi 6 Ocak Komitesi, bu yıl Ekim ayında ABD Kongre Binası'na yönelik saldırıyla ilgili ifade vermesi için Trump'ı mahkemeye çağırmıştı.

Komite, Trump'ın avukatlarından, Trump'ın Kongre üyeleri ve aşırılık yanlısı gruplar arasındaki kişisel iletişimleri de dahil olmak üzere birçok belge sunması talebinde bulunmuştu. 

Trump, 3 Kasım 2020'deki Başkanlık seçimlerini kaybetmesinden sonra seçimin "hileli" olduğunu iddia etmiş ve destekçilerine kendisine karşı bir komplo yapıldığı açıklamasını yapmıştı.

Binlerce Trump destekçisi, Kongre Binası'na yürüyerek saldırı düzenlemişti.

Saldırılarda 5 kişi hayatı kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı. (İLKHA)