Çin sınırlarını açtı, dünya yandı!

Çin'de Kovid-19 tedbirlerinin gevşetilmesiyle artan vakalar ve kitlesel yayılmadan endişe duyan çok sayıda ülke, bu ülkeden gelecek yolculara yönelik tedbirler alacağını bildirdi.

Ekleme: 29.12.2022 20:07:25 / Güncelleme: 29.12.2022 20:10:55 / Dünya
Destek için 

Pekin yönetiminin Kovid-19 politikasındaki yön değişikliğiyle yurt dışı seyahat kısıtlamaları ve sınır tedbirlerinin kaldırılacağını açıklamasının ardından aralarında ABD, Hindistan, Japonya, İtalya ve Malezya'nın olduğu ülkeler, Çin ve bölgelerinden seyahat eden yolculara test uygulanması ve sağlık durumlarının izlenmesine yönelik tedbirleri duyurdu.

ABD, Çin ana karasından ve Hong Kong ile Makau özel idari bölgelerinden gelecek yolcuların varışlarında son iki günde yapılmış PCR testinin negatif sonucunu gösterme şartı getireceğini açıkladı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ayrıca Amerikan vatandaşlarının Çin ve bölgelerine seyahatlerine karar verirken virüs riskini değerlendirmelerini tavsiye etti.

Hindistan Sağlık Bakanı Bharati Pravin Pawar, Çin'in yanı sıra Japonya, Güney Kore, Tayland ve Hong Kong'dan test sonucu bildirme zorunluluğu getirirken yolcuların, hastalık belirtisi göstermeleri veya varışta yapılacak rastgele testlerde virüse rastlanması halinde karantinaya alınacağını belirtti.

Etiketler: