Bursa Belediyesi'ne 'Sağlığı Geliştiren Belediye Belgesi' verildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı'nın sağlıklı şehir bilinci oluşturmak için başlattığı 'Sağlığı Geliştiren Belediye Belgesi' almaya hak kazanan Türkiye’deki ilk Büyükşehir Belediyesi oldu.

Ekleme: 29.12.2022 17:20:06 / Güncelleme: 29.12.2022 17:20:06 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

Türkiye'de bu belgeye layık görülen ilk belediye olan Büyükşehir Belediyesi’nin 001 numaralı belgesi, İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teslim edildi.

“Bursa sağlık modelini benimsemiş bir şehirdir”

Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen belge teslim töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “2000 yılından beri Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı çalışmalarının aktif bir üyesi olan Bursa’nın sağlık alanında da önemli bir birikime sahiptir. Büyükşehir Belediyesi, Şehir Sağlık Gelişim Planı’na göre hareket etmiştir.  Bursa zaten ‘sağlığı geliştiren belediye modelini’ benimsemiş bir şehirdir. Sağlıklı Kentler Birliği’nin öncü kenti olan Bursa’da, Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimize duyduğumuz saygı ve sevgi ile kentimizin her geçen gün daha yaşanabilir ve daha sağlıklı bir şehir haline gelmesi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz.” dedi.

“001 numaralı ilk belge Bursa’nın”

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, “2018 yılında Sağlığı Geliştiren Belediyeler Çalıştayı ile başladığını, 2021 yılının Eylül ayında Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı bir rehber doğrultusunda belediyelere davet yaptıklarını söyledi. Bu davete Büyükşehir Belediyesi’nden hemen yanıt aldıklarını ve Büyükşehir Belediyesi’nin istenen bütün yükümlülükleri yerine getirdiğini söyledi. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Çünkü hem sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde hem de sağlıklı bir yaşamın sürdürülmesinde bize çok ciddi katkılar veriyor. Kriterlerde istenen bütün yükümlülükler yerine getirildiği için 001 numaralı yani Bursa’daki ilk belgeyi gönül rahatlığıyla başkanımıza veriyorum” diye konuştu. (İLKHA)