Türkiye’nin en büyük hayvancılık projesinde çalışmalar sürüyor

Ağrı’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ağrı Valiliği ve Ağrı Belediyesi işbirliği yapılan Türkiye’nin en büyük hayvancılık projesi olan Hayvancılık Bölgesi Ahırlar Projesi ve Et Entegre Tesisi inşaat alanında çalışmalar sürüyor.

Ekleme: 29.12.2022 16:20:04 / Güncelleme: 29.12.2022 16:20:04 / Ekonomi / Ağrı Haberleri
Destek için 

Ağrı merkez Baloluk Köyünde 2021 yılı Kasım ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla temeli atılan 314 ahır, 3 veterinerlik binasının inşaat alanında incelemelerde bulunan Ağrı Valisi Osman Varol, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Varol, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin şu ana kadar yüzde 35’lik kısmının tamamlandığını ve gelecek yıl sonbahar aylarında projenin büyük bir kısmının tamamlanacağını söyledi.

"Türkiye’de örnek olan bir proje"

Ağrı Hayvancılık Bölgesi Ahırlar Projesi ve Et Entegre Tesisi Projesinin, Türkiye’de şu ana kadar tek bir noktada yapılan en büyük hayvancılık projesi olduğunu belirten Vali Varol, proje tamamlandığında, kentteki hayvancılık faaliyetlerinin tek bir noktada yapılacağını ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların gelirlerinde önemli oranda artış olacağını ifade etti.

Projenin kentleşme anlamında da Ağrı için çok önemli bir proje olduğunu kaydeden Varol sözlerini şöyle sürdürdü:

"Malumunuz olduğu üzere projenin temel atma töreninde de hem Bakanımız hem bizler ifade etmiştik. Bu Türkiye’de tek noktada yapılan en büyük hayvancılık projesi diyebiliriz. Burada çeşitli büyüklüklerde 314 tane ahır olacak. Tabi bizim ahırların büyüklükleri ile ilgili nominal resmi rakamlarımız var. Ama sektörün gerçekleri ile ölçtüğünüzde buralarda 75 hayvanın, 150 hayvanın, 200 hayvanın sığabileceği çeşitli boylarda ahırlar, bu ahırlara bağlı yem depoları, kendi bahçe alanları, ahırlar tamamen modern bir şekilde içerisinde küçük revir alanları, hem yem hem de gübre kanalları olan, tamamen modern standartlara uygun 314 tane ahır olacak. Ağrı’nın geçmişten beri yaptığı ve en iyi bildiği iş tarım ve hayvancılıktır. Dolayısıyla vatandaşlarımızı bu alanda desteklememiz gerekiyor. Buda aslında ilimizde bu alana devletimizin ne kadar büyük bir kıymet verdiğinin göstergesi. TOKİ gerçekten dev bir çalışma yapıyor. Bu proje bittiğinde şehrimizin merkezinde ve çevresinde belediye alanlarında bulunan hayvancılık faaliyetleri tamamen bu noktaya alınacak. Çok yoğun bir çalışma var. Aralık ayının sonundayız ama çok iyi bir hava var. Şu anda projenin yüzde 35’i tamamlanmış durumda. Projenin ciddi bir bölümünü önümüzdeki yılın sonbahar aylarına kadar tamamlamak gibi bir hedefimiz var. İnşallah bunda muvaffak oluruz. En kısa zamanda da bu önemli ekonomik yatırımı tamamlayıp ilimiz ve ülkemizin hizmetine sunmak en temel hedefimiz." (İLKHA)

 

İlgili Galeriler