Yeni yılda gelecek zam öncesi vatandaşlar nüfus müdürlüklerine akın etti

2023 yılı vergi, harç ve cezalarda artış olacağından dolayı zamlı tarifeye takılmak istemeyen vatandaşlar ehliyet, pasaport ve kimliklerini yenilemek için nüfus müdürlüklerine akın etti.

Ekleme: 29.12.2022 14:50:05 / Güncelleme: 29.12.2022 14:51:53 / Ekonomi / Ankara Haberleri
Destek için 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda, yeniden değerleme oranının 2022 yılı için yüzde 122,93 olarak belirlendiği kaydedildi.

Yeniden değerleme oranın belirlenmesinden kaynaklı ehliyet, kimlik kartı ve pasaport gibi işlemlere yılbaşından sonra 122,93 zamlı hale gelmesinden dolayı Ankaralılar bu zama yakalanmamak için nüfus müdürlüklerine akın etti.

Yeniden değerlendirme oranını İLKHA'ya değerlendiren Ankaralılar, gelecek zamdan ötürü çoğu vatandaşın mağdur olacağını belirtti.

Kendisinin de yenileme yaptığını söyleyen Emre Taşdemir, “Bütün vatandaşlar zama yakalanmamak için nüfus müdürlüklerine geliyor. Yüzde 125 zam normal bir zam değil. Bu tür şeylere yüzde 125 zam geliyorsa maaşlara da bu kadar zam yapılması gerekir. Maaş yüzde 80 artarken harcın yüzde 125 artması normal değil. Vatandaşlara yazık.” dedi.

Yılbaşından sonra gelecek olan zamların vatandaşları mağdur edeceklerini belirten Sudan Şenkaya, kendisinin zamlara yakalanmamak için nüfus müdürlüğüne geldiğini söyledi.

Pasaport ve ehliyet gibi yenileme yapılması gereken kartların zam gelmeden yaptıklarını ifade eden Ayşe Çelik, “Bu zamlar gerçekten çok korkunç derecede. Herkesin de zamlara yakalanmamak için yaptığını düşünüyorum.” şeklinde belirtti.

Zamların vatandaşları perişan bir hale soktuğunu belirten Kazım Çelik, “Bu zamlar görünen kısmı bir de görünmeyen kısmı var. Yüzde 300 fiyat artışı var. Yüzde 75-80 demeleri hikaye.” şeklinde konuştu. (İLKHA)