Suudi Arabistan'dan Ukrayna krizi ile ilgili destek

Faysal bin Ferhan, Rusya'dan ve Türkiye'den mevkidaşlarıyla ile görüşme gerçekleştirdi. Ukrayna krizininin çözümü için uluslararası çabalara destek verdiğini ifade etti

Ekleme: 29.12.2022 09:25:56 / Güncelleme: 29.12.2022 09:29:19 / Dünya
Destek için 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, dün Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Ukrayna'daki krizle ilgili son gelişmeleri ele alarak Suudi Arabistan’ın tüm taraflar arasında devam eden çabalarını ve krizi çözmeye yönelik uluslararası çabalara verdiği desteği vurguladı.

Bakanlar, iki ülke arasındaki ilişkileri, onları çeşitli alanlarda destekleme ve güçlendirmenin yollarını ele alırken, bölgesel ve uluslararası gelişmeler ve bunlara yönelik çabalar hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü

Öte yandan Prens Faysal ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile dün yaptıkları telefon görüşmesinde ikili ilişkileri ve iki ülkenin çıkarlarına hizmet etmek için bu ilişkileri güçlendirmenin yollarını görüştü.

Telefon görüşmesinde, bölgesel ve uluslararası sorunlar, uluslararası barış ve güvenliği artıracak ortak çabaların yoğunlaştırılması ele alındı.

Şarkul Avsat